Savanyú uborka | GAPS™ Diéta
A Bevezető Diéta 3. Szakaszától javasolt étel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Savanyú uborka
2012-06-09 | 1 hozzászólásHozzávalók:
- 3 kg közepes nagyságú uborka,
- 3-5 dkg só,
- 1 szál torma,
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 5-6 szőlő, néhány meggyfalevél,
- kapor,
- 1-2 dkg bors,
- 2-3 babérlevél,
- 1 kávéskanál köménymag
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk, a végét lecsípjük, majd hosszában félig félbe vágjuk, majd ugyanezt a másik oldalon 90 fokban elforgatva megismételjük. Az üvegbe alulra rakjuk a kaprot, tormát és erre az uborkát. Az üveg oldalába hosszára bedugjuk a szőlő- és a meggyfaleveleket. A vizet felforraljuk sóval és a fűszerekkel, a forrásban lévő vizet ráöntjük az uborkára, majd lezárjuk a tetejét. Ezután mi a ház padlásának déli végébe rakjuk, hogy a nap alatt kiforrja magát. Amikor a tizedik napon körül letisztul, hűvös kamrába visszük. Esetleg ha apad, 1-2 hét múlva sóval felfőzött hideg vízzel feltöltögetjük.
Az a különbség a nyári és téli fogyasztás között, hogy a télire elrakott uborkát nem kell bevagdosni.
Solymosi Heléna rece
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése