Lúgosítás természetesen és olcsón | jomtom.hu
Szervezete lúgosításához az alábbi formulákat is használhatja:
Mindegyiknek van előnye és hátránya.
Nagyon fontos a mennyiségek, különösen a fél pohár víz betartása.
Higabb oldatnál a hatás jelentősen csökken.
1. SAVAS EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK ÉS EXTRÉM SAVASSÁGRA AJÁNLOTT
1/4 teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben minden étkezés után, feltételezve, hogy naponta 3 alkalommal étkezik. Segíti az emésztést és megszűnteti a bélszorulást.
2. LÚGOSÍTÓ VÉRFORMULA
1/4 teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben. Csak reggel és lefekvés előtt igya.
3. ORGANIKUS ALMAECET ÉS SZÓDABIKARBÓNA
2 evőkanál almaecet és 1/4 teáskanál szódabikarbóna 2 dl vízben.
Igya 2 vagy 3 alkalommal naponta, üres gyomorra. Energiát ad, pH értéke kb. 7.
4. CITROM vagy LIME és SZÓDABIKARBÓNA
Ez az egyszerű formula több biológiai paramétert, így pH, ORP, foszfát, bikarbonát, és a C-vitamin antioxidánsait normalizálja. Csodálatos ital.
Egy teljes citromot csavarjon ki. Adja hozzá a szódabikarbonát lassan, apránként és várja meg, amíg a habzás megszűnik. Ezután adjon hozzá fél pohár (1dl) vizet.
Naponta kétszer igya, reggel és lefekvés előtt, üres gyomorral.
Megjegyzés: Alapvetően a citrom/lime formula nagyon jó azoknak, akik félnek a nátrium visszatartástól. Mivel a citrom maga is sok káliumot tartalmaz, nátrium hozzáadásával semlegesítődik a sav, és létrejön a nátrium-kálium egyensúly.
5. NÁTRIUM PROBLÉMÁS EMBEREKNEK
a) 1/8 teáskanál szódabikarbóna, 1/16 teáskanál káliumbikarbonát és 1/4 teáskanál citromsav. Adjon hozzá 1/2 pohár vízhez. Reggel és este üres gyomorral fogyassza.
Étellel fogyasztva a hasmenést is elkerülheti.
b) Egy egész, frissen csavart citrom vagy lime levéhez adjon annyi bikarbónát, amíg a habzás megáll. A bikarbóna fele-fele arányban nátrium bikarbónátból és káliumbikarbónátból álljon. Nátriumot mindig kell tartalmaznia, hogy megtartsa a nátrium-kálium egyensúlyt. Naponta kétszer, reggel és este üres gyomorral fogyassza. Ha étkezés közben a hasmenést is elkerülheti.
FONTOS KIEGÉSZÍTÉSEK:
A lúgosító formulák működéséhez minden étkezéshez sok folyadékot kell innia.
A megivott víz teszi lehetővé az ételnek, hogy megfelelő pH értékre semlegesítődjön, így nem marad savas zseb. A rágás és lassú evés sokat segít.
Ez lehetővé teszi a megevett ételek megfelelő emésztését anélkül, hogy szükségtelenül sav-bázis egymásra hatások történjenek. Egy étkezéshez csak egyfajta ételkategóriát fogyasszon, a másikat a másik étkezéshez.
Ez a homogenítás kevésbé terheli a gyomrot.
Ne egyen sokfajta étel egy étkezés során.
Ha csak proteint akar, akkor azt a reggeli étkezéssel vigye be.
Keményítőt inkább délben, vegetáriánus ételt este fogyasszon.
Az utolsó étkezés legyen könnyű, így szervezetének nem kell extra munkát végeznie az éjszakai pihenés során!
Az étkezések során igyon sok vizet, mely egyensúlyba hozza a pH értékeket.
A víz természetes semlegesítő. (Természetesen nem a csapból folyó klóros víz).
Bármelyik formulát bármikor kezdheti inni, és bármikor leállhat vele.
Gyakran a legjobb idő a kezdéshez a reggel, a kora délután vagy késő este.
De mégis úgy tűnik, hogy délután és este a legalkalmasabb, mert ezekben az időszakokban van a szervezetben a legnagyobb pH probléma.
A legjobb a citrom-szódabikarbóna.
Amikor az ember beteg, állapotától függően specifikus táplálkozás szükséges.
Ha a szervezet pH puffere a probléma, így a savas nyelv, a szódabikarbóna magában is elég. Savas reflux bizonyos eseteiben az almaecet és szódabikarbóna szintén működik.
Ha a bikarbóna fogyasztása ellenére problémát okoz a pH érték beállítása, akkor a lime-szódabikarbóna formula a legjobb.
Néhány rejtett táplálkozási probléma
Bolti fehérkenyér (nagyon savasít), a B6 vitamin (rendszerint HCl formában van pyridoxin 5 foszfát helyett), túl sok bolti só a kezeletlenek helyett (túl magas halogén értékek és nagyon alacsony ásványi anyag tartalom a periódikus tábla bal oldalából!), illetve a colák és kávé túlzott fogyasztása.
Egyik esetben egy pizza és hamburgerimádónak javasoltam, hogy hagyja abba azok fogyasztását. Egy napon belül beállt normál értékre a pH, de fogyasztania kellett a bikarbónát a hús evése miatt.
Alacsony energiaszint esetén az almacet és szódabikarbóna fogyasztása javasolt.
Ha csak almaecetet iszik, a probléma megmarad.
Szinte mindenkinek nagyon alacsony a jód szintje. A szintelen jód előnyösebb a povidón jód helyett. A szintelenített jód ORP értéke jobb és kevésbé savformáló, mint a másik. Bár lehet, hogy ez csak egy teória.
Lúgosítsunk - természetesen és olcsón
Szipogtató virusgyilkos - immunerősítő a téli influenza ellen.
A leirások alapján igen hatásos. Dicséri, aki elkészítette..
A leirások alapján igen hatásos. Dicséri, aki elkészítette..
Tudja-e?
A magnézium nagyságrendekkel hatásosabban szívódik fel, ha nem tabletta formában fogyasztja. Orvosi meghatározása: transzdermális felszívódás.
Öntsön 2-3 vizespohár keserűsót akkora műanyag tálba, melyben mindkét talpa elfér. Keverje össze melegvízzel úgy, hogy a víz a bokája fölé érjen.
Áztassa lábait a vízben 20-30 percig.
Ilyen oldatot nyáron is készíthet. Öntse kerti locsolóba, majd időnként permetezze saját lábaira. (Kertes házban lakók öröme.)
A transzdermális forma előnye, hogy csak annyi szívódik fel, amennyire a szervezetnek igénye van.
Nem okoz túlzott magnézium bevitelt, ezáltal hasmenést. Karján a váll és könyök között, a lágy résznél is nagyon könnyen felszívódik.
A magnézium nagyságrendekkel hatásosabban szívódik fel, ha nem tabletta formában fogyasztja. Orvosi meghatározása: transzdermális felszívódás.
Öntsön 2-3 vizespohár keserűsót akkora műanyag tálba, melyben mindkét talpa elfér. Keverje össze melegvízzel úgy, hogy a víz a bokája fölé érjen.
Áztassa lábait a vízben 20-30 percig.
Ilyen oldatot nyáron is készíthet. Öntse kerti locsolóba, majd időnként permetezze saját lábaira. (Kertes házban lakók öröme.)
A transzdermális forma előnye, hogy csak annyi szívódik fel, amennyire a szervezetnek igénye van.
Nem okoz túlzott magnézium bevitelt, ezáltal hasmenést. Karján a váll és könyök között, a lágy résznél is nagyon könnyen felszívódik.
Szervezete lúgosításához az alábbi formulákat is használhatja:
Mindegyiknek van előnye és hátránya.
Nagyon fontos a mennyiségek, különösen a fél pohár víz betartása.
Higabb oldatnál a hatás jelentősen csökken.
1. SAVAS EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK ÉS EXTRÉM SAVASSÁGRA AJÁNLOTT
1/4 teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben minden étkezés után, feltételezve, hogy naponta 3 alkalommal étkezik. Segíti az emésztést és megszűnteti a bélszorulást.
2. LÚGOSÍTÓ VÉRFORMULA
1/4 teáskanál szódabikarbóna fél pohár vízben. Csak reggel és lefekvés előtt igya.
3. ORGANIKUS ALMAECET ÉS SZÓDABIKARBÓNA
2 evőkanál almaecet és 1/4 teáskanál szódabikarbóna 2 dl vízben.
Igya 2 vagy 3 alkalommal naponta, üres gyomorra. Energiát ad, pH értéke kb. 7.
4. CITROM vagy LIME és SZÓDABIKARBÓNA
Ez az egyszerű formula több biológiai paramétert, így pH, ORP, foszfát, bikarbonát, és a C-vitamin antioxidánsait normalizálja. Csodálatos ital.
Egy teljes citromot csavarjon ki. Adja hozzá a szódabikarbonát lassan, apránként és várja meg, amíg a habzás megszűnik. Ezután adjon hozzá fél pohár (1dl) vizet.
Naponta kétszer igya, reggel és lefekvés előtt, üres gyomorral.
Megjegyzés: Alapvetően a citrom/lime formula nagyon jó azoknak, akik félnek a nátrium visszatartástól. Mivel a citrom maga is sok káliumot tartalmaz, nátrium hozzáadásával semlegesítődik a sav, és létrejön a nátrium-kálium egyensúly.
5. NÁTRIUM PROBLÉMÁS EMBEREKNEK
a) 1/8 teáskanál szódabikarbóna, 1/16 teáskanál káliumbikarbonát és 1/4 teáskanál citromsav. Adjon hozzá 1/2 pohár vízhez. Reggel és este üres gyomorral fogyassza.
Étellel fogyasztva a hasmenést is elkerülheti.
b) Egy egész, frissen csavart citrom vagy lime levéhez adjon annyi bikarbónát, amíg a habzás megáll. A bikarbóna fele-fele arányban nátrium bikarbónátból és káliumbikarbónátból álljon. Nátriumot mindig kell tartalmaznia, hogy megtartsa a nátrium-kálium egyensúlyt. Naponta kétszer, reggel és este üres gyomorral fogyassza. Ha étkezés közben a hasmenést is elkerülheti.
FONTOS KIEGÉSZÍTÉSEK:
A lúgosító formulák működéséhez minden étkezéshez sok folyadékot kell innia.
A megivott víz teszi lehetővé az ételnek, hogy megfelelő pH értékre semlegesítődjön, így nem marad savas zseb. A rágás és lassú evés sokat segít.
Ez lehetővé teszi a megevett ételek megfelelő emésztését anélkül, hogy szükségtelenül sav-bázis egymásra hatások történjenek. Egy étkezéshez csak egyfajta ételkategóriát fogyasszon, a másikat a másik étkezéshez.
Ez a homogenítás kevésbé terheli a gyomrot.
Ne egyen sokfajta étel egy étkezés során.
Ha csak proteint akar, akkor azt a reggeli étkezéssel vigye be.
Keményítőt inkább délben, vegetáriánus ételt este fogyasszon.
Az utolsó étkezés legyen könnyű, így szervezetének nem kell extra munkát végeznie az éjszakai pihenés során!
Az étkezések során igyon sok vizet, mely egyensúlyba hozza a pH értékeket.
A víz természetes semlegesítő. (Természetesen nem a csapból folyó klóros víz).
Bármelyik formulát bármikor kezdheti inni, és bármikor leállhat vele.
Gyakran a legjobb idő a kezdéshez a reggel, a kora délután vagy késő este.
De mégis úgy tűnik, hogy délután és este a legalkalmasabb, mert ezekben az időszakokban van a szervezetben a legnagyobb pH probléma.
A legjobb a citrom-szódabikarbóna.
Amikor az ember beteg, állapotától függően specifikus táplálkozás szükséges.
Ha a szervezet pH puffere a probléma, így a savas nyelv, a szódabikarbóna magában is elég. Savas reflux bizonyos eseteiben az almaecet és szódabikarbóna szintén működik.
Ha a bikarbóna fogyasztása ellenére problémát okoz a pH érték beállítása, akkor a lime-szódabikarbóna formula a legjobb.
Néhány rejtett táplálkozási probléma
Bolti fehérkenyér (nagyon savasít), a B6 vitamin (rendszerint HCl formában van pyridoxin 5 foszfát helyett), túl sok bolti só a kezeletlenek helyett (túl magas halogén értékek és nagyon alacsony ásványi anyag tartalom a periódikus tábla bal oldalából!), illetve a colák és kávé túlzott fogyasztása.
Egyik esetben egy pizza és hamburgerimádónak javasoltam, hogy hagyja abba azok fogyasztását. Egy napon belül beállt normál értékre a pH, de fogyasztania kellett a bikarbónát a hús evése miatt.
Alacsony energiaszint esetén az almacet és szódabikarbóna fogyasztása javasolt.
Ha csak almaecetet iszik, a probléma megmarad.
Szinte mindenkinek nagyon alacsony a jód szintje. A szintelen jód előnyösebb a povidón jód helyett. A szintelenített jód ORP értéke jobb és kevésbé savformáló, mint a másik. Bár lehet, hogy ez csak egy teória.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése