Pregatirea borsului de putina
Kisebb mennyiségű korpacibere előállítása
Kisebb mennyiségű korpacibere előállítása
Pregatirea borsului de putina
Hustele nu se arunca niciodata in intregime, se pastreaza, doua pahare, pentru urmatorul bors.Daca n-avem huste le preparam asa:
Amestecam 7 linguri de tarate de grau cu 4 linguri de malai.Prajim o felie de paine neagra, mai bine de secara, o faramitam si punem totul intr-un castron. Turnam deasupra apa calda si amestecam pana obtinem o pasta groasa. Acoperim castronul cu o panza si il punem la loc cald unde il vom lasa 2-3 zile pana ce plamadeala din el se inacreste suficient.
Acum cu hustele gata putem pregati borsul.
Amestecam 1/2 kg tarate cu 1/4 kg malai, le punem intr-un borcan de sticla mare de 8 litri( la tara se folosesc putini de lemn). Se pune in borcan si plamadeala si se amesteca cu o lingura de lemn.
Se fierb 6-7 litri apa si se toarna peste tarate, dupa ce s-a racorit, se amesteca bine. Se adauga o felie de paine neagra prajita si o crenguta de visin, cu frunze, cand acestia sunt infrunziti. Cine doreste poate adauga si 2-3 felii de lamaie. Punem vasul la cald. Vara se acreste de pe o zi pe alta. In timpul fermentatiei amestecam borsul de 2-3 ori pe zi cu lingura de lemn.. Cand e destul de acru il dam la rece sa se limpezeasca. Scurgem partea limpede si o turnam in sticle, pe care le pastram la frigider.. Din tarata ramasa pastram 2 pahare. Le punem intr-un vas, adaugam putina apa rece, legam vasul la gura si il punem la racoare. Vara, hustele se pot pastra o saptamana, iarna mai mult.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése