Vindeca Candidoza sau Sindromul Antibioticelor ! | BLOG Vindecator
Raman si mai surprins cand vad medicii de familie cum prescriu antibiotice pentru un simplu rosu in gat.
Nu mai vorbesc de dermatologi care pentru cateva puncte negre pe fata, te indoapa o luna cu antibiotice…
…in conditiile in care majoritatea racelilor de sezon sunt cauzate de virusuri si NU de bacterii.
In articolul de azi vei invata despre:
1. Legatura dintre antibiotice si candidoza.
2. Legatura dintre candidoza si celelalte boli.
Aceasta flora este o formata din 100 trilioane ( = 1 milion de miliarde) organisme microscopice care traiesc in intestine si cantaresc intre 1,5 si 2,5 kg din greutatea noastra.
Desi cele mai multe se gasesc in intestine noastre, ele sunt raspandite in intreg organismul uman: pe toata suprafata pielii. Spre deosebire de barbati, femeile au aceste bacterii in cantitate mare in vagin.
La un om sanatos aceasta flora este formata din 85% bacterii benefice sau probiotice(flora de fermentatie) si15% organisme patogene(flora de putrefactie). Dintre organismele din flora de putrefactie(cu organisme patogene), cea mai raspandita este o specie de ciuperca numita Candida Albicans.
2. Sa asigure imunitatea organismului: sunt pilonul de baza al imunitatii.
3. Sa inbuntateasca absorbtia nutrientilor.
4. Sa sintetizeze unele vitamine: complexul B sivitamina k.
5. Sa tina sub control flora de putrefactie(daunatoare).
Ultmiul punct (5) e si cel mai important:
Flora de putrefactie (cu organismele daunatoare din care e formata) se gaseste in mod NATURAL in organismul uman. Nici bacteriile danuatoare, nici fungii( Candida), si nici alti microbi NU daunaza organismului, atata timp cat exista destule(85%) bacterii benefice(probiotice) care sa le tina sub control.
Cand echilibrul 85% – 15% al florei intestinale se strica, flora de putrefactie ajunge sa preia controlul asupra intestinelor, in special prin ciuperca Candida Albicans – care are capacitatea de a creste si se extinde extrem de rapid cand este scapata de sub control de catre bacteriile benefice. Nu doar ca ciuperca se va extinde, dar nu va mai lasa nici bacteriile benfice sa se dezvolte. Astfel, vor fi din ce in ce mai multe organisme daunatoare, si din ce in ce mai putine bacterii benefice. De aici pana la balonari, alergii, paraziti intestinali, intolerante alimentare si in final cancer, este un singur pas…mic.
Astfel, o persoana care ajunge in sa aiba Candida Albicans scapata de sub control, este o persoana infectata cu aceasta ciuperca, adica o persoana care sufera de CANDIDOZA.
Asadar, candidoza este o boala care apare atunci cand ciuperca Candida Albicans invadeaza intestinul in defavoarea bacteriilor benefic.e
Bineinteles ca acest dezechilibru va afecta echilibrul bacteriilor din intreg organismul, inclusiv bacteriile benefice de pe piele(care asigura imunitatea pielii), cat si cele din vagin(rezultand asa numita “candidoza vaginala”)
* Sunt principala cauza a candidozei.
* Antibioticele omoara masiv bacteriile benefice din intestine, iar astfel pregatesc un teren fertil pentru cresterea ciupercii Candida Albicans, dar pentru alte tipuri de organisme daunatoare(Yersinia enterocolitica, Staphylococcus aureus, infectii cu Campylobacter, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens si Bacillus cereus)
* Drept urmare se strica echilibrul organismelor bune/rele din intestin (85%-15%) si chiar se ajunge uneori la stadiul in care acest raport se inverseaza.
* Apar alergii si diferite infectii, deoarece bariera formata din bacterii benefice, care avea rolul sa protejeze corpul de organismele daunatoare si alimentele incomplet digerate din intestin, tocmai a fost distrusa. Astfel ajung in sange nutrienti incomplet digerati, bacterii daunatoare si ciuperca candida albicans, care se raspandesc in intreg organismul si duc inevitabil spre imbolnavire.
* Apare balonarea si malnutritia, deoarece capacitatea organismul de a absurbi eficient nutrientii era asigurata de bacteriile benefice.
* Si nu in ultimul rand, datorita faptului ca flora benefica care statea la baza imunitatii a fost distrusa, sistemul imunitar pur si simpu se prabuseste.
* La acest stadiu organismul este cu “garda jos” in fata virusurilor, bacteriilor daunatoare, parazitilor intestinali si mai ales a fungilor(ciupericilor).
* Zaharul reprezinta principala sursa de hrana pentru ciuperca Candida Albicans.
* Imediat dupa ce ciuperca a scapat de sub control, apare o poftaputernica si nejustificata de zahar(dulciuri/fructe/prajituri/zahar etc.), deoarece are nevoie de resurse pentru a supravietui, a creste si a se extinde in intreg organismul.
* Odata ce ciuperca iese din intestine, ea ataca celalte organe iar in final produce o TUMORA - asa cum a demonstart Dr. Tullio Simoncini in cartea:Cancer is a Fungus.
* Asadar, cand ai candidoza este esential sa NU consumi niciun fel de zahar(carbohidrati): in special zahar rafinat(de bucatarie) , dar nici carbohidrati complexi din cereale sau paine, nici macar carbohidrati din fructe.
* Pe langa asta, alcoolul este toxic pentru om, cu atat mai mult pentru o persoana cu flora intestinala dezechilibrata si cu imunitatea la pamant.
* Mai mult decat atat, Candida Albicans produce ea insasi in organism 79 de micotoxine care contin alcool, de aceea o persoana care sufera de candidoza poate sa se simta beata/ametita/mahmurita chiar daca nici macar NU a conumat alcool.
* Dupa cum observi, infectia cu candida implica o lupta zilnica a organismului o serie de substante toxice. Din aceasta cauza persoanele infectate sufera adesea de oboseala cronica, lipsa de energie, stare de somnolenta prelungita, lipsa de vitalitate. Se intampla asta, deoarece organismul e pur si simplu suprasolicitat de bombardamentul cu toxine.
* Si nu in ultimul rand, alcoolul omoara masiv bacatriile benefice(probiotice).
Cum se produce rezistenta la insulina?
Apare in urma cosumului excesiv de zahar si de grasmii nesanatoase(trans-) pe perioada a mai multor ani. Consumand mereu zahar, pancreasul va elibera constant insulina in sange, iar celulele, mereu fiind expuse la insulina, se vor “bătători”( adica vor dezvolta rezistenta la insulina).
Cum se trateaza? Fara zahar.
Exista o stransa legatura intre sanatatea pielii si echilibrul florei intestinale. Pielea sanatoasa reflecta o flora intestinala sanatoasa..
Studiile arata ca psoriarisul, eczemele si unele forme de eruptii cutanate au legatura cu Candidoza. Intr-un studiu facut 1997 pe 40.000 de bolnavi de psoriaris, cercetatorii au constatat ca trei sferturi din bolnavi aveau mari dezechilibre ale florei intestinale, iar ciuperca Candida Albicans era crescuta mult peste normal.
In categoria afctiunilor pielii mai intra Vulvovaginita (Candidoza vaginala) (cu care majuritatea femeilor au de-a face macar odata in viata) si Ciuperca piciorului (Tinea pedis) care afecteaza atat barbatii cat si femeile. Mai apare apoi si Micoza unghiilor - care e tot in infectie care are la baza dezechilibrul florei intestinale. Lupusul este o alta boala de piele asociata cu dezechilibrul florei intestinale, respectiv cu cresterea in exces a Candidei Albicans.
De la depunerile albicioase de pe limba pana la Boala Chron, Sindoromul intestinnului iritabil, intoleranta la gluten(celiachie) si alergii la diferite alimente. Apar de asemenea si scaunele neregulate(constibatie/diaree) sicrampele abdominale.
Pe langa acestea, deficitul de bacterii benefice(probiotice) scade capacitatea organismului de a absorbi nutrientii din alimente – motiv pentru care se accentueaza sindromul oboselii cronice.
Toate aceste afecteaza puternic echilibrul mental si emotional al bolnavului, astfel ca apar:depresiile, anxietatea, sensibilitate emotionala si insomnia.
5. CANCERUL e o ciuperca
Oncologul Tullio Simoncini a fost cel care a scos ipoteza conform careia tumorile(cancerul) de orice fel sunt produse de Candida Albicans. Si-a dat seama de acest lucru cand a descoperit ca toate tumorile au culoarea alba(culoarea candidei), si nu culoarea rosie. Pasul urmatur era sa gaseasca un tratament eficient care sa omoare ciuperca rapid si fara efecte secundare.
Dr. Simonici a testat efectul diferitelor medicamente antifungice asupra tumorilor si a ajuns la concluzia ca cel mai bun antifungic il reprezinta Bicarbonatul de Sodiu – omoara cel mai rapid Candida Albicans, fara efecte secundare.
Tratamentul pentru cancer consta in injectarea bicarbonatului de sodiu in artera ca duce sange spre organul bolnav de cancer, astfel incat tumora sa intra in contact direct cu bicarbonatul. In timp ce pentru cancerul de piele bicarbonatul poate fi aplicat direct. Pentru cancerul de gat poate fi baut, iar pentru cel colon poate fi aplicat prin clisma.
Iata o emisiune cu Dr. Tullio Simoncini in care explica legatura dintre cancer si Candida Albicans:
———————————————————————————————-
Totusi exista o serie de manifestari care indica clar infectia cu Candida Albicans.
- Micoza(ciuperca) la unghii,ochi sau pe piele.
- Pofta puternica de dulce (dependenta de zahar)
- Pofta excesiva de fainoase(paine, paste, cereale, produse de patiserie)
- Dependenta de alcool
- Oboseala Cronica
- Scaune Neregulate
- Alergii si Intolerante alimentare
- Infectii vaginale
- Instabilitate emotionala, depresii, anxietate.
Daca ai cel putin 3 din manifestarie de mai sus, este clar ca Candida Albicans a crescut in organismul tau mai mult decat era cazul.
A. Detoxifierea colonului prin aport crescut de fibre ( vezi art.Detoxifiere colonului 100% natural)
B. Detoxifierea de parazitii intestinali ( vezi art. Parazitii provoaca cancer)
Niciun tratament nu va avea efect asupra Candidei daca aceasta are la dispozitie hrana necesara pentru a se reface. Dupa cum deja stii, Candida se hraneste cu zahar (carbohidrati).
Asadar vei adopta o dieta saraca in carbohidrati si bogata in proteine si grasimi. E asemenea dietei tipului proteina din articolul despre Dieta tipurilor metabolice.
Cand Candida Albicans moare devine mult mai daunoare decat cand este vie, deorece creste seminificativ cantitatea de toxine pe care le alibereaza in organism. De aceea, cand un antifungic functioneaza bine impotriva candidozei, pot aparea stari de ameteala, migrene, eruptii de piele, diaree, gaze in exces sau chiar febra. Stai linistat, nu esti racit! Este doar reactia corpului la aceste toxine. Este important sa mananci cat mai sanatos in aceasta perioada si sa iti lasi organismul sa-si desfasoare procesele naturale de detoxifiere, fara sa-l perturbi cu medicamente pentru scazut febra sau antibiotice.
Nu uita ca ferba este un mecanism prin care corpul isi mareste temparatura pentru a omori orice virus, bacterie sau fung(ciuperca) care a patrund in organism.
In iaurt, kefir, sana sau varza murata – DE CASA. Lactatele pasterurizate din comert nu vor egela niciodata pe cele de casa obtinute din lapte crud si nefiert. In urma proceselor de sterilizare, iaurturile in comert contin de cele mai multe probiotice MOARTE, inloc ca contina bacterii vii(active). Totsi, exista din fericire cateva branduri care ofera iaurt de calitate, niciodata la fel de bun cu cel pe care-l faci TU acasa.
In tratamentul candidozei e esential sa consumi probiotice zilnic si pe stomacul gol(iaurtul nu se combina cu alte alimente). Pe langa probioticele din alimenete, se pot lua si suplimente cu probiotice care sunt de asemenea foarte utile si deoarece contin o gama larga de specii de lactobacili (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve,Bifidobacterium infantis,Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus).
Alaturi de probiotice, sunt o componenta esentiala in refacerea florei intestinale.
Asadar, pentru a echilibrarea flora intestinala, trebuie sa eviti pe cat posibil factorii care au dezechilibrat-o.
* Sedentarismul cu exercitii fizice zilnicie.
* Alimentele procesate cu cele integrale si naturale.
* Respiratia inconstanta si sacadata(incorecta) cu respiratia armonioasa si constanta.
* Stresul si incordarea cu destinderea si relaxarea.
* Gandirea negativista cu gandirea pozitiva.
(Chiar daca suna ciudat, dezechilibrele la nivel mental si emotional joaca un rol important in infectia cu candida. O stare permananta de frica, neliniste, nesiguranta va mentine mereu un nivel de zahar ridicat in sange si va perturba intreg echilibrul hormonal al organismului – deoarece corpul se pregateste pentru lupta sau fuga)
* Combinatiile nepotrivite de alimente cu Combinarea corecta a alimentele la masa.
* Somnul de calitate: Nimic nu poate inlocui somnul. El este esential pentru sanatate. Chiar daca ai avea cea mai sanatoasa dieta din lume, organismul nu va functiona corect daca nu va avea parte de suficienta odihna de calitate: dormind intre 7 si 9 ore pe noapte,in liniste totala si respectand un orar fix.
* Si nu in ultimul rand, vindecarea la nivel spiritual – sau stabilirea unei relatii sanatoase cu Dumnezeu.
—————————————————————————–
* Pentru ciuperca la unghii: Stai in fiecare seara cate 15 minute cu picioarele(sau mainle – in functie de unde ai micoza) in apa cu bicarbonat de sodiu.
* Pentru micoze ale pielii: aplica o pasta formata din bicarbonat de sodiu si apa pe locul unde se afla micoza. Nu exagera cu deoarece bicarbonatul de sodiu este puternic alcalin si strica aciditatea pielii.
* Pentru limba albicioasa: Se clateste in fiecare dimineata gura cu apa cu bicarbonat de sodiu si se scuipa. Dupa aceasta se face clatirea pentru 5 minute a gurii cu ulei(orice ulei i preferabil presat la rece) dupa care se scuipa. Persoanele cu intoxicatii vor scuipa un lichid albicios ca maioneza, care NU e voie sa fie inghitit deoarece e TOXIC.
Pentru candidoza vaginala se introduce iaurt in vagin alaturi un catel de usturoi crestat. In acest mod vei ajuta la refacerea florei benefice, dar vei si elimina organismele daunatoare.
* Evita cosmeticele si parfumurile. Ele patrund in organism prin piele si contin o gradama de substante toxice.
* Evita hainele din materiale sintetice(poliester) si opteza pentru cele din fire naturale(bumbac, in, mataze etc)
* Expune-ti pielea cat mai mult la aer. Ciupericle de tipul Candidei Albicans mor cand intra in contact cu oxigenul.
* Expune-ti pielea la soare – e cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru sistemul tau imunitar. Vitamina D se dovedeste a fi miraculoasa pentru sanatate, activand nu mai putin de 200 de peptide antimicrobiene.
Insa nu uita ca adevarata vindecare se face din interior spre exterior.
Iti doresc o viata sanatoasa !
RAZVAN
Candida gomba és ellenszere
Vindeca Candidoza sau Sindromul Antibioticelor !
Raman surprins cand vad cu cata usurinta iau oamenii antibiotice pentru orice boala.Raman si mai surprins cand vad medicii de familie cum prescriu antibiotice pentru un simplu rosu in gat.
Nu mai vorbesc de dermatologi care pentru cateva puncte negre pe fata, te indoapa o luna cu antibiotice…
…in conditiile in care majoritatea racelilor de sezon sunt cauzate de virusuri si NU de bacterii.
In articolul de azi vei invata despre:
1. Legatura dintre antibiotice si candidoza.
2. Legatura dintre candidoza si celelalte boli.
Ce este candidoza?
Fiecare dintre noi avem in intestine o asa numita “flora intestinala”.Aceasta flora este o formata din 100 trilioane ( = 1 milion de miliarde) organisme microscopice care traiesc in intestine si cantaresc intre 1,5 si 2,5 kg din greutatea noastra.
Desi cele mai multe se gasesc in intestine noastre, ele sunt raspandite in intreg organismul uman: pe toata suprafata pielii. Spre deosebire de barbati, femeile au aceste bacterii in cantitate mare in vagin.
La un om sanatos aceasta flora este formata din 85% bacterii benefice sau probiotice(flora de fermentatie) si15% organisme patogene(flora de putrefactie). Dintre organismele din flora de putrefactie(cu organisme patogene), cea mai raspandita este o specie de ciuperca numita Candida Albicans.
Care e rolul bacteriilor benefice?
1. Sa creeaze o bariera pentru a nu perminte organismelor patogene sau alimentelor incomplet digerate din intestine sa patrunda in sange.2. Sa asigure imunitatea organismului: sunt pilonul de baza al imunitatii.
3. Sa inbuntateasca absorbtia nutrientilor.
4. Sa sintetizeze unele vitamine: complexul B sivitamina k.
5. Sa tina sub control flora de putrefactie(daunatoare).
Ultmiul punct (5) e si cel mai important:
Flora de putrefactie (cu organismele daunatoare din care e formata) se gaseste in mod NATURAL in organismul uman. Nici bacteriile danuatoare, nici fungii( Candida), si nici alti microbi NU daunaza organismului, atata timp cat exista destule(85%) bacterii benefice(probiotice) care sa le tina sub control.
Cand echilibrul 85% – 15% al florei intestinale se strica, flora de putrefactie ajunge sa preia controlul asupra intestinelor, in special prin ciuperca Candida Albicans – care are capacitatea de a creste si se extinde extrem de rapid cand este scapata de sub control de catre bacteriile benefice. Nu doar ca ciuperca se va extinde, dar nu va mai lasa nici bacteriile benfice sa se dezvolte. Astfel, vor fi din ce in ce mai multe organisme daunatoare, si din ce in ce mai putine bacterii benefice. De aici pana la balonari, alergii, paraziti intestinali, intolerante alimentare si in final cancer, este un singur pas…mic.
Astfel, o persoana care ajunge in sa aiba Candida Albicans scapata de sub control, este o persoana infectata cu aceasta ciuperca, adica o persoana care sufera de CANDIDOZA.
Asadar, candidoza este o boala care apare atunci cand ciuperca Candida Albicans invadeaza intestinul in defavoarea bacteriilor benefic.e
Bineinteles ca acest dezechilibru va afecta echilibrul bacteriilor din intreg organismul, inclusiv bacteriile benefice de pe piele(care asigura imunitatea pielii), cat si cele din vagin(rezultand asa numita “candidoza vaginala”)
Cine ne distruge bacteriile benefice ?
Pe scurt: dezechilibrul florei intestinale se datoreazastilului de viata modern/artificial pe care-l avem, dietelor mult prea bogata in zaharuri rafinate si medicamentelor cu care ne indopam si nu in ultimul rand dezechilibrelor pe care noi oamenii le-am creeat in mediul incojurator . Totusi exista o serie factori care au un efect devastator asupra florei intestinale – asadar si asupra sanatatii. Partea buna este ca odata ce stii cum sa eviti acesti factori, esti pe jumatate salvat.Care sunt principalii factori care omoara bacteriile benefice si cum afecteaza ei sanatatea?
1. Antibioticele
* Sunt principala cauza a candidozei.
* Antibioticele omoara masiv bacteriile benefice din intestine, iar astfel pregatesc un teren fertil pentru cresterea ciupercii Candida Albicans, dar pentru alte tipuri de organisme daunatoare(Yersinia enterocolitica, Staphylococcus aureus, infectii cu Campylobacter, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens si Bacillus cereus)
* Drept urmare se strica echilibrul organismelor bune/rele din intestin (85%-15%) si chiar se ajunge uneori la stadiul in care acest raport se inverseaza.
* Apar alergii si diferite infectii, deoarece bariera formata din bacterii benefice, care avea rolul sa protejeze corpul de organismele daunatoare si alimentele incomplet digerate din intestin, tocmai a fost distrusa. Astfel ajung in sange nutrienti incomplet digerati, bacterii daunatoare si ciuperca candida albicans, care se raspandesc in intreg organismul si duc inevitabil spre imbolnavire.
* Apare balonarea si malnutritia, deoarece capacitatea organismul de a absurbi eficient nutrientii era asigurata de bacteriile benefice.
* Si nu in ultimul rand, datorita faptului ca flora benefica care statea la baza imunitatii a fost distrusa, sistemul imunitar pur si simpu se prabuseste.
* La acest stadiu organismul este cu “garda jos” in fata virusurilor, bacteriilor daunatoare, parazitilor intestinali si mai ales a fungilor(ciupericilor).
2. Zaharul
* Zaharul reprezinta principala sursa de hrana pentru ciuperca Candida Albicans.
* Imediat dupa ce ciuperca a scapat de sub control, apare o poftaputernica si nejustificata de zahar(dulciuri/fructe/prajituri/zahar etc.), deoarece are nevoie de resurse pentru a supravietui, a creste si a se extinde in intreg organismul.
* Odata ce ciuperca iese din intestine, ea ataca celalte organe iar in final produce o TUMORA - asa cum a demonstart Dr. Tullio Simoncini in cartea:Cancer is a Fungus.
* Asadar, cand ai candidoza este esential sa NU consumi niciun fel de zahar(carbohidrati): in special zahar rafinat(de bucatarie) , dar nici carbohidrati complexi din cereale sau paine, nici macar carbohidrati din fructe.
3. Alcoolul
* In urma digestiei, alcoolul este transformat in zahar - care hraneste ciuperca Candida.* Pe langa asta, alcoolul este toxic pentru om, cu atat mai mult pentru o persoana cu flora intestinala dezechilibrata si cu imunitatea la pamant.
* Mai mult decat atat, Candida Albicans produce ea insasi in organism 79 de micotoxine care contin alcool, de aceea o persoana care sufera de candidoza poate sa se simta beata/ametita/mahmurita chiar daca nici macar NU a conumat alcool.
* Dupa cum observi, infectia cu candida implica o lupta zilnica a organismului o serie de substante toxice. Din aceasta cauza persoanele infectate sufera adesea de oboseala cronica, lipsa de energie, stare de somnolenta prelungita, lipsa de vitalitate. Se intampla asta, deoarece organismul e pur si simplu suprasolicitat de bombardamentul cu toxine.
* Si nu in ultimul rand, alcoolul omoara masiv bacatriile benefice(probiotice).
4. Rezistanta la insulina
Reprezinta incapacitatea zaharului(glucozei) din sange sa intre in celule – e etapa dinainte imbolnavirii cu diabet zaharat de tip 2 .Insulina are rolul de de a ajuta zaharul sa intre in celule, insa in cazul acestei afectiuni, celule refuza raspunda la insulina , asadar refuza sa primeasca zaharul din sange. Zaharul ramane in sange si creeaza astfel un mediu fertil pentru extinderea Candidei Albicans in tot organismul.Cum se produce rezistenta la insulina?
Apare in urma cosumului excesiv de zahar si de grasmii nesanatoase(trans-) pe perioada a mai multor ani. Consumand mereu zahar, pancreasul va elibera constant insulina in sange, iar celulele, mereu fiind expuse la insulina, se vor “bătători”( adica vor dezvolta rezistenta la insulina).
Cum se trateaza? Fara zahar.
5. Medicamentele anticonceptionale
* S-a demonstrat ca, hormonii(in special estrogenul) care se gasesc in pilulele anticonceptionale determina o crestere puternica a nivelului de zahar din sange, formand astfel un mediu perfect pentru dezvoltarea ciupericii Candida(care abia asteapta sa primeasca o portie de zahar).6. Alte alimente/obiceiuri care omoara bacteriile benefice:
- Fumatul activ si pasiv:
Fumul de tigara omoara bacteriile benefice. Studiile arata ca cei care se lasa te fumat prezinta in perioada imediat urmatoare o crestere semnificativa a bacteriilor benefice, dar si o descrestere a organismelor patogene din intestine.
- Pesticidele si insecticidele:
Sunt otravuri, atat pentru organismele daunatoare care ataca plantele, cat si pentru bacteriile benefice din intestinele noastre.
- Constipatia:
Alimentele care raman prea mult in organism intra in putrefactie, si astfel creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea florei de putrefactie(care include si ciuperca candida albicans).
- Parazitii intestinali:
Distrug(mananca) bacteriile benefice si creeaza astfel un dezechilibru al florei intestinale.
- Mucegaiu si igrasia:
Mugegaiul care apare pe pereti este si el o specie de ciuperca(fungi) care se inmulteste prin spori pe care-i raspandeste in aer. Cand stam in locuri cu mucegai, inspiram acesti spori. Studiile arata ca acesti spori au un efect asupra sanatatii asemenator cu cel al antibioticelor.
- Mercurul
Se gaseste in “plombele negre“(din amalgam), in pestele oceanic si in vaccinuri. Omoara bacteriile benefice.
- Steroizi anabolici:
Dezechililibreaza echilibrul hormonal al organismului si cresc nivelul de zahar din sange favorizand dezvoltarea Canadidei.
- Stresul:
Candidoza are un efect foarte puternic si asupra starii mentale si emotionale. De aceea o persoanele cu candidoza sufera deseasea depresii, stress cronic, instabilitate emotionala, stare permananta de incordare etc. . Pe de alta parte este foarte benefic in tratamentul candidozei, ca persoana bolnava sa incerce sa fie mereu bine dispusa si sa aiba o stare emotionala pozitiva pentru a grabi vindecarea.
- Apa de la robinet:
Clorul pus in ea ca sa omoare bacteriile daunatoare care ar putea sa se gaseasca in apa, insa omoara si bacteriile noastre benefice.
- Mancarea procesata:
E plina de “E-uri“: arome artificiale, conservanti, emulgatori etc.. Toate acestea perturba echilibrul organismelor din intestin.
————————————————————————————————
Ce boli provoaca dezechilibrul florei intestinale?
Infectia cu candida are o multime de manifestari, de la simple eczeme pana la cancer.1. Afectiuni ale pielii
Exista o stransa legatura intre sanatatea pielii si echilibrul florei intestinale. Pielea sanatoasa reflecta o flora intestinala sanatoasa..
Studiile arata ca psoriarisul, eczemele si unele forme de eruptii cutanate au legatura cu Candidoza. Intr-un studiu facut 1997 pe 40.000 de bolnavi de psoriaris, cercetatorii au constatat ca trei sferturi din bolnavi aveau mari dezechilibre ale florei intestinale, iar ciuperca Candida Albicans era crescuta mult peste normal.
In categoria afctiunilor pielii mai intra Vulvovaginita (Candidoza vaginala) (cu care majuritatea femeilor au de-a face macar odata in viata) si Ciuperca piciorului (Tinea pedis) care afecteaza atat barbatii cat si femeile. Mai apare apoi si Micoza unghiilor - care e tot in infectie care are la baza dezechilibrul florei intestinale. Lupusul este o alta boala de piele asociata cu dezechilibrul florei intestinale, respectiv cu cresterea in exces a Candidei Albicans.
2. Afectiuni ale tubuli digestiv
Exista o serie manifestari ale dezechilibrului florei intestinale care se manifesta la nivelul tubului digestivDe la depunerile albicioase de pe limba pana la Boala Chron, Sindoromul intestinnului iritabil, intoleranta la gluten(celiachie) si alergii la diferite alimente. Apar de asemenea si scaunele neregulate(constibatie/diaree) sicrampele abdominale.
3. Oboseala cronica
Asa cum am mai spus, s-au descoperit 79 de micotoxine pe care Candida Albicans le elibereaza zilnic in organism. Aceste toxine pun o persiune constanta pe organism, care consuma o cantitate enorma de energie in fiecare zi straduindu-se sa anihileze si sa elimine aceste toxine. Aceasta pierdere zilnica de energie are urmari ca: oboseala cronica,lipsa de energie, stare de somnolenta prelungita, minte incetosata, incapacitate de concentrare, lipsa de vitalitate si lipsa de pofta de viata.Pe langa acestea, deficitul de bacterii benefice(probiotice) scade capacitatea organismului de a absorbi nutrientii din alimente – motiv pentru care se accentueaza sindromul oboselii cronice.
Toate aceste afecteaza puternic echilibrul mental si emotional al bolnavului, astfel ca apar:depresiile, anxietatea, sensibilitate emotionala si insomnia.
4. Alte boli asociate cu dezechilibrul florei intestinale
Studiile arata ca exista o stransa legatura intre dezechilibrul florei intestinale si majoritatea bolilor cronice: Artrita reumatoida, fibromilagia, scleroza multipla, hipotiroidism, sinuzita cronica… si nu in ultimul cand cancer.5. CANCERUL e o ciuperca
Oncologul Tullio Simoncini a fost cel care a scos ipoteza conform careia tumorile(cancerul) de orice fel sunt produse de Candida Albicans. Si-a dat seama de acest lucru cand a descoperit ca toate tumorile au culoarea alba(culoarea candidei), si nu culoarea rosie. Pasul urmatur era sa gaseasca un tratament eficient care sa omoare ciuperca rapid si fara efecte secundare.
Dr. Simonici a testat efectul diferitelor medicamente antifungice asupra tumorilor si a ajuns la concluzia ca cel mai bun antifungic il reprezinta Bicarbonatul de Sodiu – omoara cel mai rapid Candida Albicans, fara efecte secundare.
Tratamentul pentru cancer consta in injectarea bicarbonatului de sodiu in artera ca duce sange spre organul bolnav de cancer, astfel incat tumora sa intra in contact direct cu bicarbonatul. In timp ce pentru cancerul de piele bicarbonatul poate fi aplicat direct. Pentru cancerul de gat poate fi baut, iar pentru cel colon poate fi aplicat prin clisma.
Iata o emisiune cu Dr. Tullio Simoncini in care explica legatura dintre cancer si Candida Albicans:
———————————————————————————————-
Cum stii daca suferi de Candidoza?
Dezechilibrele florei intestinale se manifesta diferit de la persoana la persoana. Asa cum ai vazut mai sus, exista o serie intreaga de boli care au fost asociate cu candidoza, insa nu toata lumea care are candidoza este si bolnava de cancer. Dupa cum am spus mai sus, exista si alte organisme daunatoare care invadeava intestinul, insa Candida Albicans este cea care se inmulteste si se extinde cel mai rapid.Totusi exista o serie de manifestari care indica clar infectia cu Candida Albicans.
Cate din simptomele de mai jos prezinti?
- Depuneri albicioase pe limba dimineata (‘limba alba’)- Micoza(ciuperca) la unghii,ochi sau pe piele.
- Pofta puternica de dulce (dependenta de zahar)
- Pofta excesiva de fainoase(paine, paste, cereale, produse de patiserie)
- Dependenta de alcool
- Oboseala Cronica
- Scaune Neregulate
- Alergii si Intolerante alimentare
- Infectii vaginale
- Instabilitate emotionala, depresii, anxietate.
Daca ai cel putin 3 din manifestarie de mai sus, este clar ca Candida Albicans a crescut in organismul tau mai mult decat era cazul.
Cum vindeci candidoza 100% natural?
Candidoza poate fi tratata 100% natural urmand un simplu program de detoxifiere:0. Detoxifierea colonului si detoxifiere de paraziti.
1. Dieta anticandida
2. Reducerea candidozei folosind Antifungice Naturale.
3. Refacerea florei benefice cu Probiotice
4. Evitarea totala a factorilor de risc
5. Practicarea stilului de viata sanatos la toate nivelurile
Sa le luam pe rand:0. Detoxifierea colonului si detoxifierea de paraziti
Inainte de a incepe tratamentul propriu zis, este esentiala detoxifierea colonului in 2 moduri:A. Detoxifierea colonului prin aport crescut de fibre ( vezi art.Detoxifiere colonului 100% natural)
B. Detoxifierea de parazitii intestinali ( vezi art. Parazitii provoaca cancer)
1. Dieta anticandida
“Fa-o pe Candida sa moara de foame” e primul pas(si cel mai important) spre vindecare.Niciun tratament nu va avea efect asupra Candidei daca aceasta are la dispozitie hrana necesara pentru a se reface. Dupa cum deja stii, Candida se hraneste cu zahar (carbohidrati).
Asadar vei adopta o dieta saraca in carbohidrati si bogata in proteine si grasimi. E asemenea dietei tipului proteina din articolul despre Dieta tipurilor metabolice.
NOTA: Dintre carbohidrati se pot consuma ocazional orezul brun, orezul salbatic, meiul si hrisca(nu contin gluten)
Alimentele interzise:
2. Reducerea candidozei folosind antifungice naturale
Din fericire, natura ne ofera o de o multime de plante cu proprietati antifungice, cu ajutorul carora putem distruge ciupercile care ne invadeaza corpul – insa trebuie sa stii cum sa le folosesti.
Principalul atu al Candidei Albicans este capacitatea de adaptare la aproape orice antifungic in doar cateva zile. Din acest motiv, medicamentele alopate care trateaza candidoza dau rezultate doar in primele zile, dupa care ciuperca devine total imuna la acel medicament. Partea proasta este ca se poate adapta si la tratamentele naturale.
Cum vei face tu in aceasta situatie?
Vei roti antifungicele !
Schimba antifungicele pe care le consumi la interval de 5 zile, astfel incat ciuperca sa nu apuce sa se adapteze la niciunul din ele. Iata o lista de antifungice naturale pe care le poti roti:
+ La toate cele de mai sus se adauga si Vitamina D obtinuta din expunerea la soare sau din peste(in special in uleiul din ficat de cod). Nu e neaparat un antifungic, dar e un miracol pentru sistemul imunitar. Ea conlucreaza cu Celulele T si activeaza nu mai putin de 200 de peptide antimicrobiene – componente ale sistemului imunitar care au rolul de a lupta cu organismele daunatoare patrunse in organism. Asadar: Vara – cat mai multa expunere la soare. Iarna – cat mai mult peste.
IMPORTANT: Orice tratament cu antifungice este TOTAL INEFICIENT (egal cu zero), daca consumi zahar/dulciuri/cereale si alte forme de carbohidrati cu ajutorul carora ciuperca Candida isi revine extrem de rapid. Este absolut necesar sa urmezi o dieta bogata in proteine si grasimi si saraca in carbohidrati(zaharuri).
Partea proasta este ca este ca cu cat vei lua mai multe antifungice si vei tine dieta, cu atat vei simti o pofta si mai mare de a manca dulce, deoacere Candida are nevoie disperata de zahar pentru a nu muri si a se reface la forma initiala. Dupa cum am mai spus are o capacitate extrem de rapida de a se reproduce…atata timp cat are cu ce se hrani. Asadar abtine-te orice ar fi!
Criza de vindecare – Sindromul Herxheimer?
In traducere: De ce trebuie sa te simti mai rau inainte de a te simti bine(vindecat)?Cand Candida Albicans moare devine mult mai daunoare decat cand este vie, deorece creste seminificativ cantitatea de toxine pe care le alibereaza in organism. De aceea, cand un antifungic functioneaza bine impotriva candidozei, pot aparea stari de ameteala, migrene, eruptii de piele, diaree, gaze in exces sau chiar febra. Stai linistat, nu esti racit! Este doar reactia corpului la aceste toxine. Este important sa mananci cat mai sanatos in aceasta perioada si sa iti lasi organismul sa-si desfasoare procesele naturale de detoxifiere, fara sa-l perturbi cu medicamente pentru scazut febra sau antibiotice.
Nu uita ca ferba este un mecanism prin care corpul isi mareste temparatura pentru a omori orice virus, bacterie sau fung(ciuperca) care a patrund in organism.
3. Refacerea florei benefice cu Probiotice si Prebiotice
Urmatorul pas, imediat dupa ce ai distrus ciuperca Candida, este refacerea florei intestinale prin consumul de Probiotice si Prebiotice.PRObioticele
Sunt bacterii exact ca cele din flora noastra intestinala, care se gasesc in alimentele fermentate:In iaurt, kefir, sana sau varza murata – DE CASA. Lactatele pasterurizate din comert nu vor egela niciodata pe cele de casa obtinute din lapte crud si nefiert. In urma proceselor de sterilizare, iaurturile in comert contin de cele mai multe probiotice MOARTE, inloc ca contina bacterii vii(active). Totsi, exista din fericire cateva branduri care ofera iaurt de calitate, niciodata la fel de bun cu cel pe care-l faci TU acasa.
In tratamentul candidozei e esential sa consumi probiotice zilnic si pe stomacul gol(iaurtul nu se combina cu alte alimente). Pe langa probioticele din alimenete, se pot lua si suplimente cu probiotice care sunt de asemenea foarte utile si deoarece contin o gama larga de specii de lactobacili (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve,Bifidobacterium infantis,Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus).
PREbiotice
Spre deosebire de PRObiotice care populeaza flora intestinala, PREbioticele hranesc bacteriile benefice din intestin, stimulandu-le cresterea si inmulitrea. Majoritatea prebioticelor se gasesc in alimnetele bogate in fibre solubile: semintele de in, verdeturile prazul, varza usturoiul, ceapa, leguminoasele, dar si in cereale(care insa nu sunt recomandate in dieta anti candida).Alaturi de probiotice, sunt o componenta esentiala in refacerea florei intestinale.
4. Evitarea facorilor de risc
Adica, evitarea tutror factorilor care omoara bacteriile benefice: antibiotice, zahar, alcool, pesticide, aditivi alimentari, steroizi, metale grele etc. Am vorbit mai devreme despre toate aceste.Asadar, pentru a echilibrarea flora intestinala, trebuie sa eviti pe cat posibil factorii care au dezechilibrat-o.
5. Practicarea stilului de viata sanatos
E valabil in tratarea orcarei afectiuni. Nu se poate obtine vindecarea daca nu inlocuiest obiceiurile nesanataoase cu cele sanataose:* Sedentarismul cu exercitii fizice zilnicie.
* Alimentele procesate cu cele integrale si naturale.
* Respiratia inconstanta si sacadata(incorecta) cu respiratia armonioasa si constanta.
* Stresul si incordarea cu destinderea si relaxarea.
* Gandirea negativista cu gandirea pozitiva.
(Chiar daca suna ciudat, dezechilibrele la nivel mental si emotional joaca un rol important in infectia cu candida. O stare permananta de frica, neliniste, nesiguranta va mentine mereu un nivel de zahar ridicat in sange si va perturba intreg echilibrul hormonal al organismului – deoarece corpul se pregateste pentru lupta sau fuga)
* Combinatiile nepotrivite de alimente cu Combinarea corecta a alimentele la masa.
* Somnul de calitate: Nimic nu poate inlocui somnul. El este esential pentru sanatate. Chiar daca ai avea cea mai sanatoasa dieta din lume, organismul nu va functiona corect daca nu va avea parte de suficienta odihna de calitate: dormind intre 7 si 9 ore pe noapte,in liniste totala si respectand un orar fix.
* Si nu in ultimul rand, vindecarea la nivel spiritual – sau stabilirea unei relatii sanatoase cu Dumnezeu.
—————————————————————————–
Tratamente externe:
Pe langa tratamentul de baza care are rolul de a te vindeca dinspre interior si exterior, poti aplica si tratamente care te pornesc vindecarea dinspre exterior spre interior:a) Aplicarea amestecului de apa cu bicarbonat de sodiu
Asa cum a demonstrat Dr. Simonicini bicarbonatul de sodiu are efecte antifungice puternice si nu prezinta efecte secundare. De aceea poate fi folosit cu succes din tratarea diferitelor micoze(ciuperci) care apar in exterior.* Pentru ciuperca la unghii: Stai in fiecare seara cate 15 minute cu picioarele(sau mainle – in functie de unde ai micoza) in apa cu bicarbonat de sodiu.
* Pentru micoze ale pielii: aplica o pasta formata din bicarbonat de sodiu si apa pe locul unde se afla micoza. Nu exagera cu deoarece bicarbonatul de sodiu este puternic alcalin si strica aciditatea pielii.
* Pentru limba albicioasa: Se clateste in fiecare dimineata gura cu apa cu bicarbonat de sodiu si se scuipa. Dupa aceasta se face clatirea pentru 5 minute a gurii cu ulei(orice ulei i preferabil presat la rece) dupa care se scuipa. Persoanele cu intoxicatii vor scuipa un lichid albicios ca maioneza, care NU e voie sa fie inghitit deoarece e TOXIC.
b) Aplicarea iaurtului pe piele
Iaurtul ajuta la refacerea echilibrului bacteriilor de la nivelul pielii.Pentru candidoza vaginala se introduce iaurt in vagin alaturi un catel de usturoi crestat. In acest mod vei ajuta la refacerea florei benefice, dar vei si elimina organismele daunatoare.
c) Aplicarea pe piele a mastilor de argila
La fel ca iaurtul, argila are efecte benefice atat in interior cat si in exterior. Are proprietati detoxifiante, antibacteriene si antifungice, dar nu are efecte secundare.d) Alte indicatii pentru tratamentul extern
* Foloseste cat mai putin sapunul si samponul(1-2 ori pe saptamana). Aceste substante dezechilibreaza pH-ul pielii si favorizeaza dezvoltarea organismelor daunatoare. Mai mult, moara masiv bacteriiile benefice de pe suprafata pielii.* Evita cosmeticele si parfumurile. Ele patrund in organism prin piele si contin o gradama de substante toxice.
* Evita hainele din materiale sintetice(poliester) si opteza pentru cele din fire naturale(bumbac, in, mataze etc)
* Expune-ti pielea cat mai mult la aer. Ciupericle de tipul Candidei Albicans mor cand intra in contact cu oxigenul.
* Expune-ti pielea la soare – e cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru sistemul tau imunitar. Vitamina D se dovedeste a fi miraculoasa pentru sanatate, activand nu mai putin de 200 de peptide antimicrobiene.
Insa nu uita ca adevarata vindecare se face din interior spre exterior.
Iti doresc o viata sanatoasa !
RAZVAN
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése