Moringa oleifera (csodanövény) por - a vitaminbomba - 100 gramm
Valójában egyáltalán nem tea. A moringa oleifera gyógynövény, és a
teáktól eltérően nem tartalmaz koffeint. A moringa levél a növény
legszélesebb körben használt része. A levelek ehetők, száritva megőrlik
és ebből készül a por. Háromszor több vasat tartalmaz, mint a spenót!
Közel 100, az emberi szervezet számára létfontosságú összetevőt és
majdnem 50, különféle antioxidánst tartalmaz. Az Ayurveda alapján 539 összetevőből áll, amely 300 betegség ellen véd!
2x több proteint tartalmaz, mint a tej. A tejet fontos kálcium forrásnak tekintik, de a moringa levelek
4x több kálciumot tartalmaznak, mint a tej.
4x több beta karotint tartalmaz, mint a sárgarépa. A levelek őrlésével készült por
7x több C-vitamint tartalmaz, mint a spenót.
7x több káliumot tartalmaz, mint a banán,
36x több magnéziumot, mint a tojás,
50x több B-2 vitamint, mint a banán és
50x több B-3 vitamint, mint a mogyoró.
anyagok tárháza. A vitaminok és ásványi anyagok mellett
fitotápanyagokat, nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz.A táblázat
mutatja növény táplálkozási értékét.
Általános élelmiszerek és moringa levelek összehasonlitása
Értékek 100 gramm étkezési adagra
Ne feledjük, hogy a moringa levelei az ember növekedéshez és fejlődéshez szükséges, összes esszenciális aminosavat tartalmazzák.
Minden érték 100 gramm étkezési adagra vonatkozik.
Moringa oleifera levél - a vitaminbomba - 100 gr
Moringa tea: a táplálékokban dús energiaital!
Mi teszi a moringa oleifera teát tápláló és ízletes itallá?Valójában egyáltalán nem tea. A moringa oleifera gyógynövény, és a
teáktól eltérően nem tartalmaz koffeint. A moringa levél a növény
legszélesebb körben használt része. A levelek ehetők, száritva megőrlik
és ebből készül a por. Háromszor több vasat tartalmaz, mint a spenót!
Közel 100, az emberi szervezet számára létfontosságú összetevőt és
majdnem 50, különféle antioxidánst tartalmaz. Az Ayurveda alapján 539 összetevőből áll, amely 300 betegség ellen véd!
2x több proteint tartalmaz, mint a tej. A tejet fontos kálcium forrásnak tekintik, de a moringa levelek
4x több kálciumot tartalmaznak, mint a tej.
4x több beta karotint tartalmaz, mint a sárgarépa. A levelek őrlésével készült por
7x több C-vitamint tartalmaz, mint a spenót.
7x több káliumot tartalmaz, mint a banán,
36x több magnéziumot, mint a tojás,
50x több B-2 vitamint, mint a banán és
50x több B-3 vitamint, mint a mogyoró.
A moringa egészségügyi előnyei
A moringa oleifera tea kiváló energia ital. Antioxidánsai és vitaminai kitisztitják a gondolatokat és növelik az energiát.
A moringa a szervezet által igényelt összes aminosavat tartalmazza.
Az aminosavak a proteinek épitőelemei, melyek a sejtek növekedéséhez,
javitásához és fenntartásához szükségesek. Az emberi szervezet 10-12
aminosavat állit elő. A maradék 8, esszenciális aminosav néven ismert.
Ezeket a napi táplálkozással kell a szervezetbe juttatnunk és a moringa
mindet tartalmazza.
A moringa jobb, mint a legtöbb multivitamin és kálcium tabletta.
Azok szintetikus összetevőkből készülnek. Különböző táplálkozás
kiegészitők a moringa leveléből és terméséből készülnek, amelyek a
kálcium és multivitamin természetes forrásai. A feldolgozás folyamata
növeli a biológiai felszivódást.
A moringa levelei segitik a természetes módon hosszan létrejövő és hosszan tartó energia löketet. Úgy találták, hogy gyógyitja a fekélyeket, csökkenti az arthritis fájdalmait és a gyulladásokat, szabályozza a vérnyomást és gátolja a tumorok kialakulását
Az egészséges hajhoz hasonlóan az egészséges bőr is megfelelő tápanyagok igényel. A moringa tele van tápanyagokkal (kálcium,
A-, B-, C-, D- és E-vitamin), réz, vas, cink, mangnézium, szilikon,
mangán. A moringa hidratáló-, tápláló és tisztitó tulajdonságai
kiválóak, ezért nagyon sok bőrtápláló kozmetikumban aktiv összetevő.
A növény minden része gazdag antixodánsokban és tápanyagokban.
Megszámlálhatatlan egészségügyi előnyt biztosit és számos állapotot
gyógyit. Csodafa néven nevezik, a tradicionális gyógyitás széles körben
használja.
Napi fogyasztása javitja a szervezet természetes védelmi
mechanizmusát. A moringa stimulálja az immunrendszert, gyakorta irják
fel AIDS betegeknek.
Gazdag A-vitamin vagy béta-karotén forrás, így a moringa hatásos fegyver a vakság megelőzéséhez.
Fontos szerepe van a szoptatós anyák számára. Fogyasztása drámai módon növeli az anyatej termelődését.
Egyensúlyban tartja a cukor szinteket, a moringa extrém hatásos lehet a cukorbetegek számára.
A feldolgozott ételek fogyasztásának növekedése jelentősen hozzájárul a magas koleszterin szinthez. A moringa segit a szervezet koleszterin szintjének egyensúlyban tartását.
A moringa levelek fogyasztása előnyös a metabolizmus és az emberi test sejt struktúrájában.
A növény különféle antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért
tisztitó és természetes méregtelenitő formájában is használják. A
moringa magok tisztitatlan vizzel keverve felszivják a szennyező
anyagokat. A moringa segiti a vérben levő mérgek kiválasztását és
eltávolitását.
Soha, semmilyen mellékhatásáról
nem készült jelentés. Biztonságosan fogyaszthatják gyermekek és
felnőttek. A moringa teszták, kenyerek táplálék növelő összetevője.
A moringa magokat parfümök és aromaterápiás olajok gyártásában
használják. A virágokból növényi tea készül, flavonoidokat és
antioxidánsokat tartalmaz.
Gyulladáscsökkentő és antiszeptikus tulajdonságai miatt a moringa kiegészitők a kisebb karcolások, sérülések, vágások és égések gyors gyógyitója.
A moringa gyökér a tradicionális gyógyászatban keringési rendellenességek szabályozására, étvágynövelésre és az emésztőrendszer funkciójának javitására használt. Ugyancsak használják szexuális diszfunkciókra, női reprodukciós problémákra és artritis kezelésére.
Kutatások alapján, a moringa gyökérben levő bizonyos elemek
gyógyitani képesek a méhdaganat, vesekő és gyulladás tüneteit. Javitják a
teljes vese funkcióit, lehetővé teszi, hogy a vesékből a kálcium és
foszfátok a leghatékonyabban távozzanak.
A moringa előnyös hatása a hajra
Az egészséges haj javitja a fizikai megjelenést. A hiányos
táplálkozás kárositja a hajat, törékeny hajvég, korpásodás és a
hajszálak törése alakul ki. A moringa vitaminjai, ásványi anyagai hozzájárulnak a haj egészségének fenntartásához.
A moringa magas A-vitamin tartalmú, ezzel segiti a haj növekedését.
Az A-vitamin fontos szerepet játszik az egészséges sejtek és szövetek
fejlődésében és csökkenti a haj hullását. Az A-vitamin hiányától
kiszárad a haj, korpásodás és vékonyodó hajszálak alakulnak ki.
A növény cink tartalma elősegiti a haj növekedését.
A cink és szilikon az A-vitaminnal meggátolja az izzadságmirigyek
kiszáradását és elzáródását. A cink hiánya a hajgyökér kiszáradását
okozhatja. A cink hatással van a nuklein savak működésére is.
A moringa E-vitamin tartalma erőteljes antioxidáns,
elősegiti a fejbőrben a vér áramlását. A megfelelő véráramlás
eredményeként a fejbőr több tápanyagot sziv fel és juttat a
hajgyökérhez.
A moringa a haj számára szükséges tápanyagok raktárbázisa.
B-vitamin, különösen B-6, biotin, inositol és folsav hiánya esetén
kezdődik a hajhullás. A C-vitamin és az E-vitamin együtt javitják a
fejbőr és a kapillárisok vérkeringését, ami nagyon fontos a hajgyökerek
szempontjából.
A moringa a haj egészségéhez fontos ásványokból, kálcium, vas, kálium, magnézium, szelén, réz és mangán nagy mennyiséget tartalmaz.
A moringa olaj javitja az általános és a fejbőr egészségét és
erejét. Az olajjal történő rendszeres masszázs csökkenti a hajvégek
törekedezését és a korpásodást.
A moringa bőrre gyakorolt előnyei
A moringa anti-aging (bőr öregedését gátló) tulajdonsággal
is rendelkezik. Az emberi bőrön a szabadgyökök ráncokat hoznak létre,
amitől a bőr öregebbnek látszik és kevésbé ellenálló. A moringa kiváló
tisztitó képességével megtisztitja a bőrsejteket a szabadgyököktől és
annak vitalitását, illetve fiatalságát helyreállitja.
A moringa levelei kb. 30 antioxidánst tartalmaznak, olaja magas arányban felszivódik, és így segiti a hatásos antioxidánsok bőrbe juttatását.
A moringa levelei ként is tartalmaznak.
Az ásványi anyag minden egyes emberi sejtben megtalálható, a kollagén
és keratin kulcs összetevője. A kollagén elasztikus anyag, rugalmasságát
és puhaságát adja, a keratin kemény anyag a bőr keménységét és erejét
biztositja. A két összetevő alakitja ki a bőr szövet többségét.
A moringa növény magja népszerű a kozmetikai iparban, terápiás
előnyei és bőrt finomitó tulajdonságai miatt. Kiszűri a bőr mélyebb
rétegében levő tisztátalan dolgokat, és csodálatosan méregteleniti és
fiatalitja. Egyensúlyan tartja a természetes bőrszint és tónust. A moringa paszta szépséget ad a bőrnek, ezért arcmasz formájában használják.
A moringa magjaiból kivont ben olaj puhitja és finomitja a baba bőrét.
A mag kivonatát bőrvédő krémekben alkalmazzák. Védelmet nyújt a cigaretta füst és a nehézfém mérgezés hatásai ellen.
Erőteljes tisztitó anyag, a mélytisztitó krémek és folyadékok aktiv összetevője.
A moringa oleifera táplálkozási értéke:
A legcsodálatosabb tény, hogy a moringa a tápanyagok és orvosi kémiaianyagok tárháza. A vitaminok és ásványi anyagok mellett
fitotápanyagokat, nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz.A táblázat
mutatja növény táplálkozási értékét.
Általános élelmiszerek és moringa levelek összehasonlitása
Értékek 100 gramm étkezési adagra
Tápanyag |
Moringa levélben |
Más élelmiszerben |
A-vitamin |
6.780 mcg |
sárgarépa 1.890 mcg |
C-vitamin |
220 mg |
naracs 30 mg |
Kálcium |
440 mg |
tehéntej 120 mg |
Kálium |
259 mg |
Banán 58 mg |
Protein |
6,7 g |
Tehéntej 3,2 gr |
Moringa levelek aminosav tartalma
Tápanyag |
Száritott levél |
Friss levél |
Arginin |
406,6 mg |
1.325 mg |
Histidin |
149,8 mg |
613 mg |
Isoleucin |
299,6 mg |
825 mg |
Leucin |
492,2 mg |
1.950 mg |
Lizin |
342,4 mg |
1.325 mg |
Methionin |
117,7 mg |
350 mg |
Pheninalinin |
310,3 mg |
1.388 mg |
Threonin |
117,7 mg |
1.188 mg |
Tryptophan |
107 mg |
425 mg |
Valin |
374,5 mg |
1.063 mg |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése