Miért jó a tönkölybúza? – Isteni receptekkel | Ötvenentúl.hu:
Tönkölykenyér (3 főre)
Hozzávalók:
fél kiló tönkölyliszt (lehet tisztán fehér vagy teljes kiőrlésű, de keverve is jó)
fél csomag élesztőpor
1 kávéskanál só
1 evőkanál jó minőségű étolaj
Annyi víz, amennyit a liszt felvesz ahhoz, hogy tömör kenyértésztát gyúrhass.
Ízlés szerint tehetsz a tésztába akár magvakat, akár őrölt rozmaringot, vagy provence-i fűszerkeveréket.
A kenéshez ajánlott:
1 kávéskanál víz
2 kávéskanál olívaolaj
csipetnyi só
Elkészítés: miután a hozzávalókat összegyúrtad, fél órát hagyd pihenni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt formában 180 fokon süsd 1 órán át. Félidőben érdemes a tetejét megkenni, hogy ropogósabb, fényesebb legyen.
- Google Eszköztárral küldve
Tönkölykenyér (3 főre)
Hozzávalók:
fél kiló tönkölyliszt (lehet tisztán fehér vagy teljes kiőrlésű, de keverve is jó)
fél csomag élesztőpor
1 kávéskanál só
1 evőkanál jó minőségű étolaj
Annyi víz, amennyit a liszt felvesz ahhoz, hogy tömör kenyértésztát gyúrhass.
Ízlés szerint tehetsz a tésztába akár magvakat, akár őrölt rozmaringot, vagy provence-i fűszerkeveréket.
A kenéshez ajánlott:
1 kávéskanál víz
2 kávéskanál olívaolaj
csipetnyi só
Elkészítés: miután a hozzávalókat összegyúrtad, fél órát hagyd pihenni a tésztát, majd sütőpapírral bélelt formában 180 fokon süsd 1 órán át. Félidőben érdemes a tetejét megkenni, hogy ropogósabb, fényesebb legyen.
- Google Eszköztárral küldve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése