2015. május 19., kedd

Kovászos kenyér egyszerűen | végtelen határok … maga a valóság

Kovászos kenyér egyszerűen | végtelen határok … maga a valóság



Kovászos kenyér egyszerűen


Bár
ez az oldal nem egy receptgyűjtemény, de sokan kérdezték, hogyan lehet
egyszerűen kenyeret sütni, mert ez a téma is erősen el van
misztifikálva. Ezért most megírom az én receptemet mely egyszerű, kevés
munkával jár és jó eredményt ad. Ezt egy biodinamikus gazdálkodást
folytató családtól kaptam Szentpéterfán. Azóta is hálás vagyok érte.
Alapelvek
  • kenyeret nem az olcsósága miatt sütünk otthon, hanem a minősége miatt
  • minél kevesebb komponensből áll, annál jobb
  • a jó minőségű lisztet nem lehet semmivel sem felturbózni sem megspórolni
  • a kovász sokkal egészségesebb, mert az élesztő tönkre teszi a bélflórát, ennek látható megnyilvánulása a puffadás
Recept