2013. augusztus 31., szombat

6 különleges, béltisztító étel | Emésztés | Betegségek

6 különleges, béltisztító étel 


Az emésztőrendszeri problémák mai világunkban rengeteg embert sújtanak, köszönhető ez a nem megfelelő táplálkozásnak, az ételekben található mérgező összetevőknek és természetesen stresszes életmódunknak. Szerencsére azonban nagyon kicsi változtatással is nagyon sokat tehetünk a kellemetlen panaszok ellen. Íme a 6 legjobb étel beleink tisztántartásához.
1, Alma, almaecet
Nagyon sok béltisztító program szerves része az alma, vagy almaecet, mivel ez a rendkívül rostot gyümölcs kiválóan tisztítja a beleket. Az élelmi rostok és más, fontos tápanyagok elősegítik az egészséges emésztést. Az almában lévő pektinek segítenek eltávolítani a belekben lerakódott toxinokat.
2, Avokádó
Az avokádó segítségével akár minden nap, vagy kúraszerűen tisztíthatjuk beleinket. Az almához hasonlóan az avokádó is nagyon gazdag rostokban, vízoldékony és vízben nem oldódó változatokat is tartalmaz. A nem vízoldékony rostok segítik a belek megfelelő mozgását, s ennek segítségével tisztítja azokat, megelőzve ezzel a bélrákok kialakulását.
3, Lenmag
A lenmag a fent említett rostokon felül omega-3 zsírsavakat tartalmaz, mely csökkenti a belekben kialakuló gyulladásokat és stabilizálja a bélsejtek falát.
4, Klorofillban gazdag zöld növények
A klorofillban dús zöldségek és gyümölcsök elősegítik a belek mindennapi tisztítását. A spenót, az olajbogyó, a káposzta, a kelbimbó, a zeller, stb. mind-mind rendkívül gazdagok klorofillban, így javítják az emésztést és tisztítják a májat. A folyékony klorofill szintén kiváló hatással van beleinkre. 
5, Tiszta víz Himalája sóval
Nagyon fontos, hogy bélrendszerünk mindig kellően hidratált legyen, ehhez sok folyadékfogyasztásra van szükség minden nap. A méregtelenítést elősegítendő, néha adjunk 1-1 kávéskanál Himalája sót vizünkhöz vagy zöld italunkhoz.
6, Fermentált ételek és italok
A fermentált táplálékok segítenek fenntartani a belekben lévő baktériumflóra egyensúlyát, hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez.

2013. augusztus 24., szombat

dr. Lenkei Gábor napi 4 liter víz fogyasztás



dr. Lenkei Gábor napi 4 liter víz fogyasztás

Az orvos, aki felvette a harcot a gyógyszer maffia ellen, sokan így emlegetik dr. Lenkei Gábor magyarországi orvost, aki kedden, Marosvásárhelyen telt ház előtt tartott, Betegségnek tűnő állapotok című előadásán bevallotta, valójában az a célja, hogy az embereket ráébressze arra, hogy bármilyen tünet esetén ne folyamodjanak azonnal orvossághoz, hanem figyeljenek arra, hogy fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot, és biztosítsák szervezetüknek a szükséges vitaminmennyiséget. A humorral fűszerezett előadásmódjáról híres szakember, aki első alkalommal jár Erdélyben, hangsúlyozta, a mai ember vészesen kevés folyadékot fogyaszt, nem mozog eleget, és a tévhitek miatt megvonja magától a sót, meg a zsírt. Emiatt jelentkeznek gyakran tünetek, amelyekre azonnal ráfogjuk, hogy betegség. Holott valamilyen hiány, amit legtöbbször orvosság nélkül is pótolni tudunk.

2013. augusztus 23., péntek

A nyers, szűretlen almaecet mindenek felett! (Recepttel!) : Natura Hirek

A nyers, szűretlen almaecet mindenek felett! (Recepttel!)

| 2013, július 19 |

(NaturaHirek,hu)A nyers organikus almaecet tápláló, organikusan termesztett almából készül és sok hasznos összetevőből áll, mert a nyers almaecetet nem pasztőrözik. Az almaecet két erjedési folyamaton megy át, ahol enzimeket és életet adó tápanyagokat erjeszt, amelyek az almaecetet az “élet erőművévé” teszik.

 A nyers almaecet egészségügyi előnyei

  • 1 evőkanál nyers almaecet 4 dl tisztított vízzel elkeverve étkezés után már régóta használt, természetes gyógyír gyomorégésre a mérgező gyógyszerek helyett.
  • A nyers almaecet segíthet a bélműködés szabályozásában, így gyorsabb ütemben eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből.
  • Segít a bőrbetegségek és pattanások gyógyításában is, sima textúrát és megjelenést adva a bőrnek.
  • A nyers, szűretlen almaecet segíthet ízületi fájdalom és merevség esetén.
  • Az almaecet lebontja a zsírokat, így a szervezet képes felhasználni őket, azok nem tárolódnak tovább.
  • Az arizonai Állami Egyetemen elvégzett és a “Diabetes Care” című folyóiratban megjelent tanulmány szerint, az almaecet csökkentette a vércukorszintet.

2013. augusztus 16., péntek

Sózzunk, de hogyan?

Sózzunk, de hogyan?



A só tehát ősi orvosság is, amelyet táplálékkal, a táplálék megsózásával viszünk be. Ha például nem iszunk elegendő tiszta vizet, akkor szervezetünkben vízhiány keletkezik. Ebben a helyzetben a szervezetünk a sejteken kívüli vízháztartásból („tengerből”) veszi el a szükséges vizet a vízhiányos sejtek életben tartásához. Ezért kell mindig tiszta vizet inni, mert vízhiányos esetben, végszükség esetén a szervezet a sejten kívüli vízből képes vizet préselni az életfontosságú sejtekbe, azaz vízhiány esetén rosszullét, ájulás, vagy akár halál is bekövetkezhet. Nem véletlen tehát, hogy elsősegélyként a megfelelő arányú sós desztillált vizet adják be intravénásan.

Koleszterin (egy "beteg" esete kapcsán) -

Koleszterin (egy "beteg" esete kapcsán)
Gyilkos koleszterin…

katogen-dietaA héten voltam vérvizsgálaton, amiből kiderült, hogy magas a koleszterinszintem. Bár a határértéket minimálisan haladta meg, a doki kérdezés nélkül felírt egy koleszterinszint-csökkentő gyógyszert, majd aggódóan a lelkemre kötötte, hogy azonnal kezdjek zsírszegény diétába, tojást pedig semmi esetre se egyek többé!

2013. augusztus 1., csütörtök

Hatásos gyógyír lehet a tyúkhúr fogyasztása | Sokszínű Vidék - Ahol a jó élet lakik

Hatásos gyógyír lehet a tyúkhúr fogyasztása | Sokszínű Vidék - Ahol a jó élet lakik

 
Hatásos gyógyír lehet a tyúkhúr fogyasztása
Írta: Kulisch-Szabó Szilvia   
2012. május 15. kedd

tyukhur2A tyúkhúrt sokan gyomnövénynek vagy gaznak tartják, pedig gyógyító hatásai elismertek. Sok betegséget megelőzhetünk vagy kúrálhatunk vele hatékonyan.