2013. június 16., vasárnap

Fogyókúrás víz készítése

Fogyókúrás víz készítése

Pinteresten véletlenül bukkantam erre az almás fahéjas fogyókúrás vízre egy amerikai blogon. Kipróbáltam, és a hatásait érezve mindenképpen meg akartam osztani. Nekem ugyan nincs szükségem fogyókúrára, de egyrészt hihetetlenül finom, másrészt annyira élénkítő hatású, hogy azt nem akartam elhinni egy vízről.
A fahéj is és az alma is állítólag gyorsítja az anyagcserét, ezért méregtelenítő, fogyasztó hatásuk van. Ebben a vízben egyrészt érzed az ízüket, tehát ha csak azzal van problémád, hogy hogyan idd meg a naponta szükséges 2-4 liter folyadékot, már akkor is egy tökéletes megoldás. De már egy pohárnak is olyan élénkítő hatása van, mintha az ember egy bögre kávét ivott volna. Így az anyagcserét felgyorsítva végső soron méregtelenít és aki fogyni akar, annak is segít. Tele leszel tőle energiával, akár még kávé helyett is ihatod.

Fogyókúrás víz készítése

  1. Egy nagyobb, két literes kancsóba szeletelj bele egy almát. Bármilyen fajtát választhatsz, a víznek olyan íze lesz, mint az almának.
  2. Add hozzá a rúd fahéjat egyben vagy néhány darabra törve. Öntsd fel vízzel, vagy ha hidegen szereted akkor töltsd fel a kancsót félig jéggel és utána öntsd fel vízzel.
  3. Tedd be a hűtőbe, és hagyd kb. fél órát állni, amíg az ízek kiáznak.
  4. Az eredeti cikk szerint 3-4-szer újratöltheted, mielőtt az alma és a fahéj elveszítené az ízét, így kb. 6-8 liter ital jön ki belőle.
Az eredeti cikk szerzője azt írta, hogy kávé helyett is ezt a fogyókúrás vizet issza. Először nem értettem, de amikor kipróbáltam, magam is meglepődtem. Tényleg ugyanaz az élénkítő hatása van ebből egy pohárnak, mint egy jó erős kávénak. Próbáld ki!