2011. november 26., szombat

Ehető növényeink

Gyógynövénytár / Kiemelt témák

Diabetes gyógyítása 8 természetes növénnyel | jomtom.hu

Diabetes gyógyítása 8 természetes növénnyel | jomtom.hu: - Google Eszköztárral küldve

8 természetes orvosság a diabetes gyógyítására.

Kirt Tyson, aki korábban cukorbeteg volt, egy interjúban elmondta, hogy gyümölcs nélkül, teljes mértékben a nyers ételektől gyógyult meg. Csak zöldségeket, magvakat és diókat fogyasztott. Ezzel 30 nap alatt kigyógyította magát a diabetesből.
Az elgyengítő betegség nyers ételek fogyasztásával és életmód váltással kezelhető. Jobb minőségű táplálkozásra vált, és használhatja a 8 természetes gyógynövényt és orvosságot a diabetes túléléséhez.

Nagyon sok orvosság kapható ma és néhány hatásosabb a többinél. Ugyanúgy, mint a nyers kosztnál, minden a szervezetétől és a genetikától függ. Semmilyen kúra nem 100%-ban hatásos, és nem mindenkinél. A nyers étel csak a kezdet. Élete további részében folytassa az egészséges étkezést, és ez is biztosítja a betegség visszatérése nélküli szabadságot.

A nyers ételeken kívül a cukrot is ki kell űznie életéből. Ha teheti, igyon nyers tejet vagy ezek alternatíváját. A "The Devil in the Milk" (ördög a tejben) könyvben Dr. Kevin Woodford elmagyarázza, az elfogyasztott tej fajtája közvetlenül befolyásolja nagyon sok betegség bekövetkeztét, beleértve a cukorbetegséget és a rák különböző fajtáit.
A tejnek számtalan kiváló helyettesítője van, a mandula tejtől a zabtejig. Extra egészségesek és könnyű elkészíteni.

A ma elérhető 8 fajta természetes orvosság:

Feketekömény és hasnyálmirigyrák | jomtom.hu

Feketekömény és hasnyálmirigyrák | jomtom.hu:

Feketekömény olaj és a hasnyálmirigyrák

- Google Eszköztárral küldve



Megvédi az egészséges sejteket, és stimulálja a természetes interferon képződését.
Külsőleg segíti a köröm és haj növekedését. A köröm erősebbé, a haj fényesebbé válik.


A philadelphiai Thomas Jefferson Egyetem kutatói felfedezték, hogy a Nigella sativa mag olajának kivonata, mely thymoquinone néven ismert, orvosság lehet az egyik legrosszabb indulatú és legnehezebben kezelhető rák, a hasnyálmirigyrák kezelésében.

A kivonat blokkolja a hasnyálmirigysejtek növekedését, így javítja azon belső sejtfunkciókat, melyek a programozott sejthalált, az apotosist okozzák.

A hasnyálmirigyrák az egyike a legnehezebben kezelhető ráktipusoknak.
Korai időszakban rendszerint semmilyen tünete nincs, legfeljebb a közös epevezeték elzáródását okozhatja egy tumor, amely sárgaságot okozhat.
Ahogyan a rákos folyamat kialakulása előrehalad, több tünet jelenik meg.

Bio feketekömény-olaj | jomtom.hu

Bio feketekömény-olaj | jomtom.hu: - Google Eszköztárral küldve

Feketekömény (Nigella sativa)

A feketekömény (Nigella sativa) egynyári növényként nő az egyiptomi sivatag nagy oázisaiban. Perzsiában Shuneezként, az ókori Egyiptomban fekete köményként, az Arab világban pedig fekete, áldott magként ismerték. A növény a mákhoz hasonló kapszulákat képez, melyekben kis, fekete magszemcsék vannak, ezek aromás illata pedig az ánizsra emlékeztet.

Feketekömény-olaj alkalmazása:
Meghűléses betegségek: a náthát, a köhögést és az influenzás fertőzéseket gyorsabban legyőzi, ill. erősebb immunrendszernél fel sem lépnek ezek a betegségek.

Bronchitis, asztma: a telítetlen zsírsavakból testünk prostaglandint állít elő, ami gyulladásgátló és antiallergén hatású. A keserű- és cserzőanyagok tágítják a hörgőket és váladékoldók, ami az asztmánál lényeges könnyebbséget jelent a gyógykezelések során.

Allergiák: semlegesíti a túlzott érzékenységet az allergia elleni anyagokkal szemben.

Gombás megbetegedések (Candida albicans), pikkelysömör, neurodermatitis: mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva a feketekömény-olaj hatásos szer gomba és baktériumok ellen, továbbá egyedülálló vírusölő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti a viszketési ingert, elősegíti a gyulladt bőrrészek gyógyulását, és ezáltal hozzásegít az egészségesebb bőrhöz. Elpusztítja a bélben levő baktériumokat és férgeket.

Reuma: a feketekömény olaj a kezelési intézkedéseket kedvezően befolyásolja, mivel helyi gyulladásgátló hatása van, és a bél bakteriális és gombás megterheltségét is csökkenti, stabilizálja.

Olvassa el a hasnyálmirigyrákkal kapcsolatos cikket.

2011. november 23., szerda

GEO bio csíráztatni való magvak - Biofalva

GEO bio csíráztatni való magvak - Biofalva: - Google Eszköztárral küldve

Bio élelmiszerek - A zabtej szerepe, tápértéke | zab | gabonaféle | ásványisó | fehérje | tejital

Bio élelmiszerek - A zabtej szerepe, tápértéke | zab | gabonaféle | ásványisó | fehérje | tejital:
Zabtej
A zabtej alapja a bio zab, mely a legnagyobb fehérjetartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban, továbbá ásványisó tartalma is igen magas. A magas fehérje tartalmának köszönhetően nagyon jó hatással van az idegrendszerre és sejtmegújító hatása sem elhanyagolható, éppen ezért igen tápláló. A zabnak nagyon magas a cellulóz tartalma, mely tisztítja és szabályozza a belek működését, továbbá a vér koleszterin szintjét is megfelelő mértékben befolyásolja.

2011. november 20., vasárnap

Gyógynövények

Gyógynövények: - Google Eszköztárral küldve

Gyógynövények

Illóolajok

Illóolajok: - Google Eszköztárral küldve

Illóolajok

Bázisolajok

Bázisolajok: - Google Eszköztárral küldve

Ricinus | Gyógynövény határozó

Ricinus | Gyógynövény határozó: - Google Eszköztárral küldve

Ricinus (Ricinus communis)

A ricinus népies neve:

csodafa, csodafű, jónásfája, jónáskabak, kikojona, kiki, nagysárfű, krisztuskeze, tenyere, krisztuspálma, ötujjú fű, kerti berzseny

Ricinus leírása:

Gyors növekedésű, fa méretet is elérő lágyszárú növény. Levelei tenyeresen hasogatottak. Füzér alakú virágzata alsó részén porzós virágok állnak, porzóik elágaznak, felettük a piros bibés nőivarú virágok. Termése száraz tüskékkel borított, három részre hasadó tok. Magjai sötétbarnák, szürkésfehér erezetűek.
A kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába tartozik. A trópusokon örökzöld, hazánkban egynyári növény. Magjából hashajtó készül.

Ricinus elterjedése:

Ricinus_Gyógynövények

Gyógynövények: - Google Eszköztárral küldve
Ricinus
Latinnév: + Ricinus communis L.
Családnév: Kutyatejtűfélék családja (Euphorbiaceae)
+ Ricinus communis L.
Forró égövi, fatermetű növény, mely nálunk egyévesként termeszthető, fagyérzékeny. Hazai körülmények között szára 2-2,5 m magasságot érhet el, levele tenyeresen karéjos, a karéjok hegyesek, a nyél a lemezre merőlegesen helyezkedik el. Egyivarú virágai ugyanazon az egyeden fejlődnek.
Tüskés (egyes fajtáknál csupasz) tokterméseiben 3 mag képződik, maghéjuk törékeny, márványozott, fénylő, egyik végükön húsos függelék található.

Receptek, gyógynövényes

Édesgyökér, igazi | Gyógynövény határozó

Édesgyökér, igazi | Gyógynövény határozó: - Google Eszköztárral küldve

Édesgyökér, igazi (Glycyrrhiza glabra )

Az édesgyökér, igazi népies neve:

édesfa, cukorkóró

Édesgyökér, igazi leírása:

Fásodó, belül sárga, édes rizomájú növény. Levelei szárnyasan összetettek, a fonákon mirigyes-ragacsosak. Az ibolyaszínű virágzat 8-15 cm-es, felálló fürt. Termése csupasz, vagy mirigyes-serteszőrös.
A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozik. Szántók, legelők, parlagok évelő növénye. Íze édeskés. Virágzata felálló fürt.

Édesgyökér, igazi elterjedése:

Édesgyökér Gyógynövények

Gyógynövények: - Google Eszköztárral küldve

Édesgyökér

Latinnév: Glycyrrhiza glabra L.
Családnév: Hüvelyesek családja (Leguminosae, Fabaceae)
Glycyrrhiza glabra L.
Évelő növény, többfejű gyökértörzzsel, melyből méteres hosszúságú indák (tarackok) és kb. 2 cm vastag gyökerek fejlődnek. Az indák és a gyökerek rostosak, belül sárgásak, ízűk édes. A szár 1,5-2 m hosszú, a levelek páratlanul szárnyasán összetettek. A fürtvirágzatok levélhónaljiak, hosszuk a levelekével megegyező, a virágok pillangósak, ibolyaszínűek. Májustól júliusig virágzik. A termés kb. 2,5 cm hosszú, bőrnemű, csupasz hüvely..

ÉDESGYÖKÉR az emésztést segítő gyógynövény

ÉDESGYÖKÉR az emésztést segítő gyógynövény: - Google Eszköztárral küldve

Édesgyökér

Az emésztést segítő gyógynövény!



Az édesgyökér hatóanyaga a Glabridin nevű flavonoid, amely biztosítja az optimális zsíranyagcserét, támogatja a zsírsavak lebontását. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segít az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.


Az édesgyökér triterpén szaponinokat (glicirrhizint), flavonoidokat, kumarinokat, szterolokat és természetes cukrokat tartalmaz.

A Zsírégetés biológiája

INTERNŐ - A NŐI OLDALAD - InterNő Magazin csak nőknek! Tanácsadók Jóslás Kisokos Horoszkóp - Az InterNők Lapja - A Zsírégetés biológiája: - Google Eszköztárral küldve


Írta: Hard Body
 Figyelmeztetés: Ez az írás ismeret terjesztő jellegű, nem szántuk orvosi tanácsnak. A cikkben található információt nem szántuk orvosi diagnózis, vagy kezelés alapjául. Ha bárkinek egészségügyi problémája van, mindenképp forduljon szakemberhez.
A civilizált világ egyik legnagyobb problémája a túlsúly. Bár a zsírégetés, fogyasztás rengeteg könyv és magazin kedvelt témája, a téma távolról sem egyszerű. Tény ami tény, a legtöbb fogyasztó program hatékonysága gyakorlatilag nulla. Statisztikai adatok szerint minden fogyni vágyó végül több súlyfelesleget halmoz fel, mint amennyit kezdetben elveszít. Nagyon sokan hagyják abba a diétázást vagy a títlzott önsanyargatás, vagy egyszerűen mert eljutnak egy pontra, ahol - már nem képesek több súlyt veszíteni.

Gyógynövény alapismeretek - Minden, amit a gyógynövénykről tudni érdemes!

Gyógynövény alapismeretek - Minden, amit a gyógynövénykről tudni érdemes!: - Google Eszköztárral küldve

Gyógynövény alapismeretek

Gyógynövények, virágok energetikai rezgés-információi: A Biorezonancia, bioenergetikai gyógyítás során felhasználjuk a szervezet sejtjeinek azon tudatosságát, tulajdonságát, mellyel hatékonyan reagálnak a számukra megfelelő frekvenciákra, bioenergetikai jelekre. Reagálnak, és felveszik a gyógyuláshoz szükséges energiát, rezgést, illetve azok információ- tartalmát (-bioenergetika). Bioenergetikai gyógymódok körébe tartozik a gyógynövény terápia is, alkalmazásuk során a sejtek, a gyógynövények bioenergetikai rezgés-információira reagálnak. A gyógynövények hatásmechanizmusa is a biorenergetika, rezonancia elvén működik, hiszen a növény egy adott, csak rá jellemző információs rezgéssel, vegyi összetétellel rendelkezik. A megfelelően alkalmazott természetes vegyi anyag, információ, adott rezgéstartományával szintén, mintegy ellensúlyozza az eltolódott energetikai információs rendszert és regenerál, kiegyenlít, azaz gyógyít.
Gyógynövényeknek nevezzük azokat a növényeket, melyek különböző módon felhasználva jótékony, gyógyító hatást gyakorolnak a szervezetre.
Drognak nevezzük a gyógynövénynek azon részét, mely a gyógyítás szempontjából a legtöbb hatóanyagot tartalmazza.

Gyógynövény határozó - betegségek, panaszok gyógyítása | Gyógynövény határozó

Gyógynövény határozó | Gyógynövények A-Z

2011. november 18., péntek

TÚLSÚLY, SZÖVŐDMÉNYEK ÉS ŐSSEJTEK

TÚLSÚLY, SZÖVŐDMÉNYEK ÉS ŐSSEJTEK: - Google Eszköztárral küldve

TÚLSÚLY, SZÖVŐDMÉNYEK ÉS ŐSSEJTEK

Végső soron saját őssejtjeink állapota határozza meg hogy betegek, vagy egészségesek vagyunk A túlsúly csak esztétikai probléma? A Hirosimában és Nagaszakiban történt atomrobbantás egészségkárosító hatásából következő átlagos élettartam csökkenés a túlélők között kisebb, mint az az átlagos élettartam csökkenés, amelyet a túlsúly okozhat. (Atomrobbanás túlélői átlagosan 4 hónapot vesztenek el az életükből, ezekből nagyobb sugárdózist kapók átlagosan 2-6évvel élnek rövidebb életet.)
A felnőttkori túlsúly 7 évvel rövidítheti meg az emberi életet. (A dohányzáshoz hasonlóan.) Biológiailag az ősi gyűjtögető, vadászó életmódhoz alkalmazkodtunk. Genetikai állományunk az óta lénygében nem változott. Ebben az időszakban a szív és érrendszer betegségei még nem voltak jellemzőek. Genetikailag a paleolitikus kor tagjai vagyunk, de társadalmi értelemben a 21. sz.-ban élünk. Magasan feldolgozott ételeket fogyasztunk, ülő életmódot folytatunk. A halászó, vadászó, gyűjtögető emberek soványak voltak, napi 7-15 km-et tettek meg az élelemszerzés érdekében. Ebben az időszakban, az élelemszerzés, azaz az energia leadás szorosan összefüggött az élelem elfogyasztásával, az energia felvétellel, bevitellel. Ez a kapcsolat a későbbiekben mindinkább fellazult. A szántó vető életmód után jelentek meg az első civilizációs betegségek: csontritkulás, atheroszklerózis, elhízás, kettestípusú cukorbetegség. Kedveljük a kalóriában gazdag ételeket: ami a paleolitikus korban a túlélést segítette elő, korunkban tömegpusztításhoz vezet. Vadászó halászó őseink mindenevők voltak, ezért a vegetáriánus étrend sem ideális, hiszen az gyakran lehetővé teszi a feldolgozott szénhidrátok fogyasztását: cukor, fehérliszt.

Csoda ital

CSODA ITAL

A csoda italt célszerű kiegészíteni egy kisebb céklával. Nagyon finom ital, remélem megszereted.
 
Szükség van egy burgonyára, répára és egy almára.
Mossa jól meg vágja szét, és helyezze el a gyümölcscentrifugába
(facsaróba) és igya meg a levét azonnal frissen. Hozzá lehet adni
citromot vagy lime-ot hogy az íze frissítőbb legyen.
Ez a csoda ital a következő panaszokra van jótékony hatással:

A burgonya gyógyhatásai

A burgonya gyógyhatásai: - Google Eszköztárral küldve

A burgonya gyógyhatásai

A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi orvoslás pedig már annak előtte elfogadta, és élt is vele, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. A burgonya napjainkban is fontos C-vitamin-forrásunk. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regeneráló kúrák alapjaként.
A krumpli bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük. A skorbut ugyanis nemcsak a tengerészeket sújtotta, hanem a szárazföldi lakosokat is. A betegség járványos előfordulása csak a burgonyatermelés elterjedésével szűnt meg. A burgonya héja védi a C-vitamint, elbomlását akadályozza, ezért tároláskor, télen csak lassan csökken a vitamintartalma. Az újkrumpli fontos korai C-vitamin-forrás. A héjában főtt krumpliban marad meg a legtöbb belőle.

A nyers krumpli gyógyhatása


2011. november 10., csütörtök

Gyógytea - Kínai gyömbérlekvár

Gyógytea - Kínai gyömbérlekvár: - Google Eszköztárral küldve

Kínai gyömbérlekvár

Kategória Kivonat
20
okt
Kínai gyömbérlekvár

Gyömbérlekvár
Már a kínaiak is a gyömbér rizómáját ajánlották ideges szívpanaszok esetén.

3 g őrölt gyömbérgyökér
6 g őrölt majoránna
6 g zellergumó
2 g fehér bors
200 g méz

Az őrleményeket összekeverjük, a borsot hozzáadjuk, s az egészet a mézbe szórjuk. Gőz fölött kevergetve lekvárrá főzzük. Egy kúra időtartama 4-6 hét. Ez idő alatt naponta háromszor ¼ teáskanállal vegyünk be belőle.

Gyógytea - Tinktúra készítése

Gyógytea - Tinktúra készítése: - Google Eszköztárral küldve

Tinktúra készítése

Kategória Kivonat
18
okt
Tinktúra készítése

A tinktúta kivonat, mely 38-40 %-os gabona- vagy gyümölcspálinkával készül. Egy jól zárható edényt vagy palackot lazán teletöltünk az adott gyógynövénnyel, majd felöntjük gyümölcs vagy gabonapálinkával. Jól lezárva, meleg helyen 14 napig vagy még tovább állni hagyjuk, időnként rázzuk fel, szűrjük le. A tinktúrát használhatjuk belsőleg, teába cseppentve, külsőleg pedig borogatáshoz.

Gyógytea - A kis svédkeserű

Gyógytea - A kis svédkeserű: - Google Eszköztárral küldve

A kis svédkeserű

Kategória Kivonat
20
okt
A kis svédkeserű
Kis svédkeserű elkészíthető receptje:
10g aloé
5g mirha
0,2g sáfrány (Crocus sativus)
10g szennalevél (Cassia angustifolia)
10g kámfor
10g rebarbaragyökér (Rheum rhabarbarum)
10g kurkumagyökér (Curcuma longa)
10g Theriak venezia
5g bábakalács-gyökér (Carlina acaulis)
10g angyalgyökér (Angelica archangelika)
10g manna

Elkészítése: a gyógynövényeket

Gyógytea - Körömvirág kenőcs

Gyógytea - Körömvirág kenőcs: - Google Eszköztárral küldve

Körömvirág kenőcs

Kategória Kivonat
11
febr
Körömvirág kenőcs
A körömvirágból könnyen készíthetünk kenőcsöt különböző bőrbetegségek, sebek hatékony kezelésére. Európában már az 1200-as évektől termesztik, latin neve Calendula officinalis. Származási helye Egyiptom. Régen az időjárás jóslásához is használták. Ha szirmai reggel 7 óra tájban kinyílnak, aznap jó idő igérkezik, ha csukva maradnak, aznap eső lesz.

Gyógytea - Medvehagymaolaj

Gyógytea - Medvehagymaolaj: - Google Eszköztárral küldve

Medvehagymaolaj
Fantasztikus vitaminkoktélt készíthetünk a medvehagyma olajban való tartósításáva. A medvehagyma nemcsak egészséges, de ételeink ízét is feldobhatjuk vele.

Hozzávalók:

1 nagy csokor medvehagyma
2-3 dl hidegen sajtolt olívaolaj
A medvehagymát alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük majd nagyobb darabokra vágjuk. Egy üvegbe helyezzük és felöntjük olívaolajjal. Az üvegeket lezárjuk, és az olajat három hétig érleljük, azután átszűrjük.

Gyógytea - Fokhagymaolaj

Gyógytea - Fokhagymaolaj: - Google Eszköztárral küldve

Fokhagymaolaj

Kategória Kivonat

Fokhagymaolaj
A főzésen kívűl az egészségünk megóvásában is jelentős szerepet tölthet be a fokhagymaolaj, az elkészített olajat töltsük cseppentős üvegbe, és cseppentsünk 2-3 cseppet a mindennapi teánkba.
Hozzávalók:
10 dkg fokhagyma
1 kiskanál só
5 dl olivaolaj
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, megsózzuk. Néhány percig állni hagyjuk, majd összekeverjük az olajjal, és lezárva, hűvös helyen tíz napig érleljük. Ezután leszűrve kisebb, kimosott üvegekbe töl

Gyógytea - Fokhagymaecet

Gyógytea - Fokhagymaecet: Fokhagymaecet
Kategória Kivonat

Fokhagymaecet

A fokhagyma aromás illatát ecettel, olajjal megszelídíthetjük, így fűszerezve csodálatos íze megmarad, és bátran tehetjük a családi asztalra.


Hozzávalók:

5 dkg fokhagyma (kb. 3 fej)
5 dl fehérborecet
1 kk morzsolt bazsalikom
1 morzsolt kakukkfű
1 kk fehérbors

A megtisztított fokhagymagerezdeket az ecettel leöntjük, belekeverjük a fűszereket és légmentesen lezárva két hétig érleljük. Ezután leszűrjük, és kisebb üvegekben tároljuk.


- Google Eszköztárral küldve

Gyógytea - Almaecet házilag

Gyógytea - Almaecet házilag: - Google Eszköztárral küldve

Az almaecet elkészítésének módja:

Az almát megmossuk, felnegyedeljük. Az almadarabkákat gyümölcsprésbe tesszük. A levet a héj, és az alma egy részével együtt az üvegbe töltjük. Kevés élesztőport adunk hozzá. Az üveget légmentesen lezárjuk. Körülbelül 4 héten keresztül erjesztjük. Időnként az „ecetalját” kanállal lemerjük a tetejéről, majd rázzuk össze. Amikor az ecet megfelelő ízű lesz, egy vászonkendőn átszűrve, kifőzött üvegekbe töltjük.

Gyógynövények patikája: A svédkeserű

Gyógynövények patikája: A svédkeserű: A svédkeserű összetétele Az ősreceptúrák és mai változataik jellemzője a különbö­ző gyógynövények és anyagok ismert kombinációja. Itt külö...

A svédkeserű összetétele

Az ősreceptúrák és mai változataik jellemzője a különbö­ző gyógynövények és anyagok ismert kombinációja. Itt különösen érvényes az, hogy az egész több mint a részei, vagyis a kész gyógynövény-oldat hatásosabb, mint egyes különálló alkotórészei együttvéve.
Hiszen a növényi gyógyszerek esetében is abban van a „művészet", hogy olyan anyagokat kombináljunk egymással, amelyek elő­nyösen kiegészítik egymás hatását. A svédkeserű receptúrájában a drogok összetétele évszázadok során alakult ki.