2010. január 30., szombat

Hagymáról

CEAPA
In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona. Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)

2010. január 29., péntek

Gyógyítható a rák

GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!
Emberek!
Ébresztő!!!!
Gyógyítható a rák!!! Mindig is gyógyítható volt, csupán
az orvosok nem gyógyítják!
Immunrendszer gyors tuningolásával, macskakarom és más gyógynövényekkel, vitaminokkal, vörös szőlő maggal, más antioxidánsokkal kezdeti stádiumban tökéletesen   
   
GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!
http://codtea.oditech.hu/

FITOTERÁPIÁS RENDSZER 
link
Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!


Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium,szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefű+körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag,  a fent említett macskakarom, vörös szőlő magja töményen, stb.
Minden féle-fajta és színű zöldség gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés lugosít!


2010. január 27., szerda

Az immunrendszer megerõsítése

MI AZ EGÉSZSÉG TITKA


"Nincs olyan rákkeltõ organizmus, vírus, baktérium, gombásodás, élesztõ, féreg vagy bármi más, aminek esélye lenne a fennmaradásra egy egészségesen muködõ szervezetben."
Dr. James P. Cima


Az immunrendszer megerõsítése
Mi az egészség titka?
Bevezetõ

A tervem az volt, hogy ez az oldal legyen a "legmeghökkentõbb" az összes eddigi cikkeim közül. Összefoglaltam az összes általam ismert, az immunrendszert valamennyire is erõsítõ módszert. Ezek száma már meghaladja a hetvenet. Olyanra vállalkoztam, ami egyedülálló, még a világnyelvek bármelyikén is ritkaságszámba megy, nemhogy magyarul.

Minden ember rendelkezik saját bölcsességgel és tudással amivel ki tudja választani saját maga számára a legjobb utat. Ezt nem lehet megkérdõjelezni, sem pedig meggátolni. Fogjunk össze és tanítsuk egymást, segítsünk egymáson közösen, és legfõképpen tiszteljük egymás gondolatait és választásait! A gyógyászatban a diktatúrának nincs helye. A legelsõ kérdés amit fel kell tenni önmagunknak hogy vajon milyen emberiességi célok vezérelnek? Van-e szeretet és megértés mások iránt?
Ez és ne a profitszerzés legyen minden cselekedet mozgatórugója. 


2010. január 26., kedd

Légzésről

LÉGZÉS részlet
A SPIRITUÁLIS TUDATOSSÁG KÖVETKEZŐ SZINTJE | Espavo.hu: "A múltban úgyszintén beszéltünk a ritmikus légzésről, amit Szent Légzésnek is nevezhetünk. Rendszeresen gyakorolva ez a légzési technika energizálja testeteket és tökéletesíti egészségeteket, mert fizikai Lényeteket Isten Fényének ragyogó részecskéivel látja el, amelyek az optimális teljesítéshez, és a hosszú élethez szükségesek. Azon kívül, hatékony módja az Ibolya Láng, vagy az Fény Ádámi Részecskéinek a kisugárzására a forma világába, mindenki jóllétére és javára. A Szent Légzést mély belégzéssel kezditek amely az alsó medencéből indul. Mélyen és lassan lélegezzetek be, az alsó medencéből a has, majd a mellkas területét levegővel feltöltve, közben vizualizáljátok, hogy a lélegzet lassan emelkedik felfelé míg kilép a korona csakrán. Amikor tüdőtöket maximálisan feltöltöttétek, tartsátok a levegőt ugyanannyi ideig, mint a belégzés tartott. Vizualizáljatok egy Fény labdát lassan leereszkedni Fény oszlopotokon, amint fokozatosan kiengeditek a levegőt, behúzva a hasatokat, ugyanannyi ideig mint a belégzés volt. Fejezzétek ki szándékotokat (erősítsétek meg) mielőtt elkezdenétek a Szent Légzést, mint pl. “kisugárzom az Ibolya Lángot, vagy a Fény Ádámi Részecskéit a világba”, vagy bármelyik rövid megerősítést amit kaptatok.
Annak érdekében, hogy rögzítsétek az effajta légzés ritmusát, kezdetben belégzésre számoljatok 5-ig vagy 7-ig, tartsátok bent a levegőt ugyanannyi ideig, majd lélegezzetek ki úgyszintén 5-ig vagy 7-ig számolva, és várjatok ugyanennyi időt a következő belégzés előtt. Mind a négy akciónak egyenlő hosszúnak kell lennie, sima, folyékonyan könnyed mozgásban. Ez egyben egy gyönyörű csoport aktivitás is, és egy erőteljes módja az Ibolya Láng és a Teremtő Isteni Fény terjesztésének. Amint hozzászoktok a mély ritmikus légzéshez, többé nem lesznek kényelmesek a tömegek által használt rövid, sekély légzési technikák."

Túrós puliszka

TÚROS PULISZKA

Nagyon szeretem a túrós puliszkát,sőt a család minden tagja nagyon szereti.Erdélyi nagypapám egyik kedvenc étele.Igazából elég egyszerű elkészíteni(jó mondjuk mi zepterben főzzük, hagyományos edényben többet kell kínlódni vele),és a mostani böjtölős péntekekre kiváló fogás.
Hozzávalók
1,5bögre kukoricadara
3bögre víz
1tk só
olaj
25-30dkg juhtúró(de minél több van, annál finomabb)
A vízbe beleszóróm a kukoricadarát,a sót,felteszem főni,és párszor belekavarok.Miután felfőtt,hagyom 5 percet fődögélni, úgy 3szor megkavarom,majd lefödöm, leoltom a lángot alatta és így is hagyom úgy 7-8 percig.(mégegyszer ez zepteres módszer,sima lábosban fövő vízbe kell vékony sugárba önteni a darát,közben folyamatosan keverni min.10percig,és vigyázni mert közben puffog.Hát igen az úgy,nem kis munka.)
Amikor kész a puliszka,egy jénait kiolajozunk, rétegesen lerakjuk a puliszkát a juhtúróval,és forró sütőben összesütjük egy kicsit.
Nagypapám úgy is szokta,hogy a puliszkát egy átlátszó fóliára teríti,rámorzsolja a túrót és ügyesen feltűri,mint a piskótatekercset,,jól bebugyolálja konyharuhával és hagyja pár percig.A forró puliszkától a túró olvadozni kezd,hmm mennyei.Aztán a tekercset egy cérnával szeleteli,hát valami isteni...Ha valaki Erdélyben jár, ezt az ételt ki ne hagyja !

 

Mire jó a kovász?


MIRE JÓ A KOVÁSZ?
 

Amikor a körülmények kedvezőek, a vízzel kevert liszt spontán erjedésnek kezd és kelt tésztává válik. Ez a természetes vagy vad kovász, amely bizonyos mennyiségű mikroorganizmus segítségével a kelt tészta, illetve kenyértészta beoltására szolgál. A kelés ideje alatt kialakult enzimek előemésztik a lisztben található keményítőt, ugyancsak az enzimek feldolgozhatóvá teszik az emberi szervezet számára mindazon anyagokat, amelyeket a búzaszem tartalmaz. A búza ugyanúgy, mint a hüvelyesek és más gabonafélék többsége, magburkolatában tartalmazza a phytiosavat. Ez a sav elvegyül a kalciummal, vassal, cinkkel, melyek a szervezetbevitelkor oldahatatlanok. A phytiosav phyatollá alakul, az emberi szervezet eltávolítja azokat, a szervezet elszegényedik az ásványi sókban. 


Hagymácska csepp

HAGYMÁCSKA CSEPP

·        Kiváló vértisztító hatású.
·        Csökkentheti a vérnyomást, a belső vérrögök képződését.
·        Elősegítheti az ólom és más nehézfémek szervezetből történő kiürülését
·        Máj, epe és emésztőrendszeri problémákra is javasolt.
·        1 300 Ft 
kiszerelés: 50 ml
szállítási idő: 3-5 nap
ajánlott napi adag: Belsőleg: naponta 3x12 csepp, ill. ételekhez, salátákhoz, hagymás fogásokhoz. Szoptatós kismamák ne használják, mert a csecsemőnél hasmenést okozhat! Alkoholt tartalmaz, alkohol érzékenyeknek ellenjavallt. Gyermekek elől elzárandó!

Hagymácska csepp leírás

Kukoricadarából nem lesz puliszka:)

KUKORICÁBÓL NEM LESZ PULISZKA
Ez a tény mostanában derült ki számomra is, amikor anyukám szárhegyi nagybátyjának lekicsinylő megjegyzését meghallottam, amely szerint amit mi főzünk, az nem puliszka, az „csak” kevert.

Emlékszem, a rendszerváltást követően mennyire ujjongtak az erdélyi asszonyok, amikor megjelent a boltokban a „magyar” kukoricadara. Abból pillanatokon belül lehetett csomómentes puliszkát főzni, vége volt a kínlódásnak, ami alatt csak keverte-keverte az ember lánya a puliszkát, ami szinte érezte, hogy nem avatott kezekben van a fazék, és semmi esetre sem akart csomómentessé válni. Azóta én is kizárólag darából készítettem, és meg sem fordult a fejemben, hogy mindenkit átverek, akit túrós puliszkával kínálok.

Tudatos légzés

BEVEZETÉS A TUDATOS LÉLEGZETBE

Dr. Norma Delaney-től

A Te Tudatos Lélekzeted kitárja az Új Energiás Létezés kapuját. A hagyományos légzés az embereket megrögzíti a túlélő üzemmódban. A hagyományos légzés az elmére irányítja a figyelmet, a vállakra, a mellkas felső részére, a nyakra, amelyek a félelem gócpontjai, gyűjtőpontjai.

Fogadd be a Lélekzetet, amelyet az orrodon keresztül irányítasz s kövesd a testet nedvesítő, tápláló utazást. Ez a Lélekzet nedvességet juttat a test belsejébe. Ahogy a Tudatos Lélekzet a hasba érkezik, a te középpontodba, felébreszti a kapcsolatot a Lélek és a testi szinten létező ember között. Ez felébreszti az érzékelés képességét. Az érzékelés erőteljes intuitív képessége a felébredt embernek.

Az érzékelés a kapu az érzelmekhez és az Életbe. Az érzelmi hullámvasutak nem segítenek az érzelmek világában. Csupán a régi energia félelem ösvényei, félelem, és túlélés. Az érzékelés az a tapasztalat, amely megadatik nekünk, ha készen állunk rá, hogy hagyjuk magunkat a Szellemi / Lelki Önvalónk által vezetni, az elme berögzült félelmei helyett.

2010. január 25., hétfő

Búzafűlé

Búzafűlé - "Isten Mannája" ?


A tönkölybúza, melyet "ősbúzának" tartanak, csodálatos gyógyító hatásával már a biblia is foglalkozik. A legrégibbi tönkölybúza maradványokat a Nílus-völgyéből ásták ki, amelyek a Kr. e. negyedik évezredből származnak. Csodálatos gyógyító és fiatalító élő étel, mely egyetemes hordozója az életnek! Közelmúltban hozták összefüggésbe amerikai kutatók és tudóskörök, a "Bibliai mannával" !
A búzafűlé jelenleg a világ egyik legnépszerűbb új egészséges táplálkozás-kiegészítőjévé válik. Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind - kultúrában és az Esszénus közösségekben. A modern időkben az Egyesült Államokban, több mint harminc éve AnnWigmore használta, a már világhírű Hippokrates Health Institute megalapítója.

A hétnapos búzahajtásból kivont lé ott is tud segíteni, ahol más gyógymódok csődöt mondtak. A búzafű zöld levét nagy becsben tartják a bibliai idők óta. Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele az európai hadikórházakban szép sikerrel.

Mi a búzafű titka!

Az enzimek és aminosavak, valamint a klorofill kincstára.
Serkenti a csecsemőmirigy működését, aminek működése a serdülőkor után csökken.

2010. január 23., szombat

Kifőtt tészta tanácsok

HOGYAN FŐZZÜNK PASTÁT
link

Melyik pastát válasszuk?
Több mint 300 különböző pastafajta létezik az olasz pastavilágban, bár valljuk be, jó, ha 4-5 fajtát tartunk otthon egyszerre. A minőségen ne takarékoskodjunk, érezni fogjuk a különbséget ! Olasz pastához kizárólag eredeti, durumlisztből készültet vegyünk. Az olaszországi 580/1967 számú törvény alapján a tésztát kizárólag a Triticum Durum típusú búzából lehet készíteni, ez garantálja azt a mással össze nem hasonlítható minőséget és az intenzív búzára emlékeztető ízt.
Ha eldöntöttük, milyen mártást készítünk, ehhez könnyebb a tésztát kiválasztani. Egyszerű szabályok vannak: minél darabosabb, szilárdabb a mártás, annál szélesebb legyen a tészta. Ez ellentmond ugyan a Spaghetti alla Bolognese megrögösödött, de klasszikus(nak hitt) kompozíciójának, de hát mindenhol lehetnek kivételek. (Ilyen szósz nincs is az autentikus olasz konyhákban, ha paradicsomos-húsos mártást szeretnénk enni, kérjünk ragù-t!) A tejszínes, krémes mártások olyan üreges vagy bordázott tésztákban érzik jól magukat, amelyekben könnyedén megcsücsülhetnek, mint az orecchiette vagy a fusilli, spirelli. aki sokszor eszik tésztát, előbb-utóbb saját maga is tapasztalja, melyik tésztafajtához milyen állagú szósz illik!

Milyen mennyiséget válasszunk?
Önálló fogásként, vagyis ha primoként adjuk, akkor 100-120 g a személyenkénti adag. Ez kézben tartva igen kevésnek tűnik, de tányéron, mártással jól lehet vele lakni. Aki többet bír, annak 150 g is járhat. (Ne feledjük, az olasz menüsorban ezután jön még csak a secundo, a főfogás!) Ezt a mennyiséget legegyszerűbb mérleggel lemérni, ha ez nincs, akkor a csomag tartalmát szemmértékkel válasszuk szét. Ne főzzünk többet, mert csak frissen az igazi.
 

2010. január 21., csütörtök

Energiaáramlás

EGYENSÚLYBAN AZ ENERGIAÁRAMLÁS

Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha súlyos kövek lennének a gyomrukban? De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük gyomrunkat? Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a legintenzívebben, az epeproblémákkal küszködők pedig miért éjfél körül görcsölnek be a legtöbbször?
A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a kérdésekre a választ. A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periodikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje, így táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja" egymást a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik. Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például : ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, MERT éppen pihen.

Merre forog?

Na,merre forog????...:)
 Érdekes, érdemes kipróbálni :)))

Nyisd meg a csatolt képfájlt.  Ha a hölgyet az óra járásával
megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.
Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor
a bal agyféltekédet használod.
Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a
legtöbben csak egyféleképpen tudják nézni.
Lássuk, hogy képes vagy-e megfordítani a forgás irányt, váltogatva az
agyféltekéid között.
MINDKÉT IRÁNY LEHETSÉGES!

2010. január 20., szerda

Ajakrák


AJAKRÁK

CANCER DE BUZE

 BARBATI:
 Trimiteti acest mesaj sotiilor, prietenelor sau
 colegelor de servici !


 FEMEI:
 Fiti
 atente la ce cumparati!
 Dna Doctor Elizabeth
 Ayoub
 e specialista in medicina biomoleculara si a transmis un mesaj de alerta cat priveste rujurile care contin plumb, deoarece contin o substanta cancerigena.. 
 Recent marca 'Red Earth' a redus preturile de
  la R $67,00 la R$9.90 !

2010. január 13., szerda

Cékla, céklareceptek

CÉKLA

Cékla alapanyag
link NO SALTY a webszakácskönyv  (itt sok cékla recept)

Régen jól tudták a népek, hogy a cékla erősíti a gyengét, bátorítja a félénket, boldogítja a bánatost. Hippokrates a vörösborral egy napon emlegette gyógyhatásait, a rómaiak gyulladás, ragály és láz ellen használták. A történelem folyamán azonban az emberiség elfelejteni látszott e bölcsességeket, és sok száz évnek kellett eltelnie, hogy Paracelsus  és Hildegard von Bingen ismét felemlítse vértisztító és immunerősítő hatásait.

A nyers cékla fokozza a sejtek oxigénellátását, méregtelenít, jól hat vérszegénység és melankólia ellen, összességében tehát valóban erősít, gyógyít, fiatalít és boldogít. Ferenczi Sándor orvos a huszadik század ötvenes éveiben azt figyelte meg, hogy a cékla gátolja a tumorképződést is, amit azóta számos kísérlet igazolt, ezért szokták kiegészítő kezelésként rákbetegeknek adni. Kúrajavaslat: naponta 1 kg cékla frissen préselt leve (ez mintegy 5-7 dl folyadék) három részletben, étkezés előtt.
Keverhetjük répalével és almalével is.
Ajánlható régi módszer: a friss céklagumókat meghámozzuk, felszeletelve tálba tesszük. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, majd nyolc napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, végül a savanyú-édes levet leszűrjük.

A cékla klasszikusan jól illik a tormához, wasabihoz, köményhez, kicsit habosra vert tejszínes joghurthoz. Gazdagítja az ízét a hozzáadott málna, gránátalma, feketeribizli. Ha különösen intenzív ízt akarunk, akkor héjában sütjük, 160 fokos sütőben. Tehetünk mellé a fóliába tengeri sót, szegfűborsot, szegfűszeget, fahéjat, citromhéjat. Jó megoldás, ha a sült vagy főtt céklát félbe vagy negyedbe vágjuk, vajon megforgatjuk, kevés narancszselét adunk hozzá, s az egészet lágyan rákaramellizáljuk. A céklalevet használhatjujk - húsleves helyett - rizottókészítéshez is. Mély ízű, vörös rizottót kapunk.
Tovább a bejegyzéshez:  A bűvös szakács linken keresztül

Tavaszi tisztítókúra

TAVASZI TISZTÍTÓKÚRA
link 

Télen hajlamosabbak vagyunk nehéz ételeket fogyasztani, egyrészt mivel azok fűtőértéke magas, másrészt mert friss gyümölcsöt, zöldséget nem nagyon lehet kapni. Tavasszal ezért javasolt egy általános tisztítókúrát tartani, hogy szervezetünk megszabaduljon a felhalmozódott mérgektől. De hogyan kezdjünk hozzá? 
Egyre többet hallunk az ún. civilizációs betegségekről, melyek száma folyamatosan nő. De miért is nevezzük őket "civilizációs"-nak? Az utóbbi évtizedekben ugrásszerű fejlődés következett be a társadalmi és a gazdasági életben. Az ipar fellendülése következtében az élelmiszereket egyre kisebb mértékben fogyasztjuk a maguk természetes formájában. Megnőttek az igények, keresettek lettek a tartós, tetszetős élelmiszerek. Ezek létrehozásához azonban az iparnak különböző adalékokat kell felhasználnia, mely eljárások során az élelmi anyagok belső szerkezete többé-kevésbé átalakul, veszít értékes anyagaiból, ugyanakkor kap némi "pluszt", hogy állaga, eltarthatósága, külseje számunkra tetsző legyen. Ezek a hozzáadott anyagok persze nem mérgezőek - hiszen csak engedélyezett mennyiségben használhatók fel -, de egyesek szervezetében allergiás reakciót válthatnak ki, és szervezetünknek sincs szüksége ennyi mesterséges adalékra. 

Céklalé

FERENCZI FÉLE CÉKLALÉ

link


Az 50-es években élt hazánkban egy derék kis orvos. Körzetében gyakran ajánlgatta betegeinek, majd a szakirodalomban közzé is tette receptjeit: bizonyos kórok gyógyítására céklalé ivókúrát javasolt.
Még a BioNass-om kapcsán akadtam Dr. Ferenczi Sándor receptjeire, ugyanis a BioNass előállításakor számottevő mennyiségű natúr zöldséglevet kapunk melléktermékként, amelyek közül a céklalé nem csupán rettentő egészséges, de úgy, ahogy van nagyon finom is. Ferenczi doktor ötlete pedig még komplexebbé teszi a hatást.
SEMMIKÉPPEN sem mondom, hogy gyógyítsuk betegeinket önhatalmúlag céklalével, de azt igenis ajánlom, hogy így a böjt idején tartsunk méregtelenítő kúrát. Az egyik lehetséges megoldás például a Ferenczi-féle céklalé. 
7,5 dl 100%-os natúr céklalé 2,5 dl minőségi, száraz vörösbor egy citrom leve
A hozzávalókat összeöntjük. Jól összekeverjük.

2010. január 10., vasárnap

Csírák

CSÍRANŐVÉNY AZ "ELŐRE FELDOLGOZOTT" TÁPLÁLÉK

Méz és fahély

BETEGSÉGEK KEZELÉSE MÉZZEL ÉS FAHÉJJAL

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...
Szívbetegség:
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.
Artritisz:
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.